Dom pun uspomena: Zavirite u stan porodice Janketić, Mišin radni sto još je na istom mestu

Dom pun uspomena: Zavirite u stan porodice Janketić, Mišin radni sto još je na istom mestu

Autor: | 01/10/2023

0

Dom Miše Janketića čuva uspomenu na velikog glumca

Mihajlo Miša Janketić i Svjetlana Knežević na večnu ljubav zakleli su se davne 1972. godine. Njihov brak bio je svetli primer ljubavi, one iskrene, iskonske i staromodne, kakva se danas retko sreće. Osim u filmovima i romanima sa srećnim krajem.

Boško Karanović

 

U skladnoj i srećnoj zajednici dobili su četvoro dece, a troje je krenulo njihovim stopama – sin Marko i ćerka Milica ugledni su glumci mlađe generacije, dok je Iva postala balerina, poput majke, koja je svojevremeno bila članica ansambla Pozorišta na Terazijama.

Boško Karanović

 

Porodični stan u centru Beograda pravi je umetnički kutak, pun topline i uspomena.

Pročitajte: Marka, Ivu i Milicu svi znate, a ovo je najstariji sin Miše Janketića - Radomir je kao od stene odvaljen

Gde god se okrenete primetićete fotografije: portrete legendarnog glumca koji nas je napustio u maju 2019, slike slavnog para iz mladosti, neke i sa scene, njihova deca.

Boško Karanović

 

Mišin radni sto još je na istom mestu. Iskrzanih ivica, doduše, ali mogle bi one da ispričaju mnoge priče. Pored glume, voleo je književnost, poeziju, prirodu...

Pročitajte: Tatine princeze - Ćerke Marka Janketića su kao med, upoznajte Lenku i njenu sestricu

Marko je u jednom intervjuu za HELLO! otkrio da mu je otac često govorio Jesenjinove, Antićeve, Njegoševe i stihove Majakovskog. Njih dvojica umeli su, otkrila je tada Svjetlana, da osvanu pričajući o pozorištu, umetnosti, životu generalno.

Boško Karanović

 

Police su i dalje pune knjiga, a na stolu je stara pisaća mašina. I starinski tranzistor je antikvitet, nešto što se danas može videti uglavnom samo u muzejima.

Tu su budilnik, kutije, čak i jedan mač iz ko zna kog vremena, nekoliko ikona.

Boško Karanović

 

Prostorom dominira bela boja, simbol čistoće i elegancije. Dnevnu sobu krasi i klavir, koji svakom enterijeru daje dozu sofisticiranosti i otkriva da osobe koje tu žive imaju ukusa. Sve je u domu Janketića satkano od umetnosti, ljubavi i emocija.

Boško Karanović

 

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović