Snežana Dakić za "Hello!": Želela sam nezavisnost od svega – od opšteg ukusa, poslodavaca, muškaraca, establišmenta

Snežana Dakić za "Hello!": Želela sam nezavisnost od svega – od opšteg ukusa, poslodavaca, muškaraca, establišmenta

Autor: | 04/09/2020

0

Poslu zahvaljujući kojem smo je upoznali vratiće se kada televizija bude ponovo spremna za nju, a do tada će se baviti – nekretninama

Kada je Snežana Dakić napisala: „Želim da vam javim da sam ušla u svet nekretnina – položila sam zvanični ispit i dobila licencu za posrednika“, to je mnogima zvučalo kao: „Želim da vam javim da sam napustila svet televizije.“ Da ne bi bilo zabune, pitali smo je da li smo dobro protumačili njenu poruku. Odgovorila je da će se poslu koji ju je proslavio vratiti kad televizija bude spremna za nju, ali i ona opet za televiziju, a onda dodala da je sebi osmislila novu karijeru i, nada se, sigurniji prihod „od sad pa zauvek“:

– Želela sam nezavisnost od svega – od opšteg ukusa, poslodavaca, muškaraca, establišmenta. Hvala Ervinu Pašanoviću, koji mi je dao ideju da postanem posrednik i zaposlio me u svojoj kompaniji. Verujem da su moja komunikativnost, upućenost, brojni kontakti i stil dobre predispozicije za taj posao.

Pročitajte: Snežana Dakić posao menja posle skoro tri decenije 

Godinama se o Snežani Dakić govorilo kao o svetlom televizijskom primeru jer je obrazovana, informisana, elokventna, a činilo se da je njena emisija tako koncipirana da nema rok trajanja. No, nešto je verovatno krenulo po zlu, pa posle iskustva sa „Ženskom TV“ nije uspela da „U trendu“ vrati u trend. Žena za koju su mnoge kolege tvrdile da je „vlasnica najlepših nogu u Srbiji“ tvrdi da ništa nije krenulo po zlu, ali da se pomenute osobine danas u medijima tretiraju kao – nedostaci. Dešavalo se, čak, da joj kažu kako je za neke projekte suviše pametna i obrazovana, preterano pristojna i ozbiljna.

– Merila su se promenila, i ja upravo zbog toga idem dalje, nalazim nove puteve i angažmane. Moje emisije, tokom pune dve decenije, ostavljale su ozbiljan trag u javnosti. Ne prođe dan da me neko ne pita zašto opet ne radim „Život u trendu“ – priča s ponosom, i dodaje da nije želela da ponovo pokreće emisiju iako je imala nekoliko ponuda.

Pročitajte: Snežana Dakić - Posao se menja čak i kada si na vrhuncu

Na pitanje da li se njoj ne dopada ono što se prikazuje na domaćim televizijama ili se ona ne sviđa njihovim urednicima, odgovara:

– Iskreno, trenutno ne vidim sebe na televiziji jer se traže informativne emisije, rijaliti program i serije, a mene interesuju pitanja srce i duše, ja bih radila tok-šou o fenomenima savremenog života. Međutim, to nije dovoljno senzacionalno. Osim toga, mediji su postali previše ostrašćeni, vlada velika polarizacija, manipulacija i spinovanje informacija. Ja tu sebe ne vidim.

Na opasku da se na nju može primeniti fraza koja kruži društvenim mrešama – „nikada neću biti žena svojih godina“, uzvraća konstatacijom da se ne radi samo o izgledu već da je sada kvalitetnija novinarka nego ikada, u svakom smislu, pa i fizičkom. Međutim, uverena je da se danas traži banalan, trivijalan i senzacionalan sadržaj, a da ona nije toliko ambiciozna da bi prihvatila da tako nešto stvara.

– Mislim da mediji treba da budu iznad naroda, da ga vuku napred, popravljaju i obrazuju umesto što mu podilaze i potvrđuju da je dobar baš takav kakav je. Potencira se pristup da je u redu biti prost, grub, bahat, nestrpljiv, netrpeljiv, besmislen. Nije to moj fah, pa me zato nema na ekranima, ali sam na digitalnim mrežama. Moj „Instagram“ profil prati više ljudi nego većinu kablovskih kanala koji koštaju milione evra....

Ceo intervju sa Snežanom Dakić pronađite u najnovijem broju magazina "HELLO!" koji je u prodaji od 4. septembra!

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Luka Šarac

Slične Vesti