Snežana Dakić: Treba biti spreman za promenu čak i kada si na vrhuncu

Snežana Dakić: Treba biti spreman za promenu čak i kada si na vrhuncu

Autor: | 08/05/2020

0

Voditeljka Snežana Dakić je ovih dana povećalanivo ljubavi i poštovanja prema sebi, pročistila je emocije i vratila se svojoj pravoj prirodi, ljudskoj i ženskoj, dok je za dobro raspoloženje zadužena njena ćerka Laura

Uz koju misao ste započeli današnji dan?

- Bože, hvala ti što je sve ispalo dobro. Hvala što smo živi i zdravi. Moj život je danas mogao da izgleda sasvim drugačije. Mogla sam i da nemam sebe, ovakvu kakvu volim i prihvatam, da nemam sve ove divne ljude i povoljne životne okolnosti.

 Voditeljku je vanredno stanje približilo kućnim poslovima

Kako izgleda vaša svakodnevica otkako je proglašeno vanredno stanje?

- Volim da budem kod kuće i malo sama sa sobom. Nikad mi nije dosadno jer imam mnogo interesovanja. Otkako sam shvatila kako se širi zaraza i naučila da zaštitim sebe i dete, sve je u redu. Mama je izolovana u svom stanu pa ne moram da brinem zbog nje. Čitam, pišem, informišem se, gledam serije. Svaki dan izađem malo da se prošetam - sa maskom i naočarima. Laura je uglavnom na „Jutjubu“ ili radi domaće zadatke. Juče je ofarbala ogradu i očistila terasu, tako da možemo da se sunčamo. Izlazimo na kraj i sa prljavim posuđem. Vanredno stanje će nas definitivno približiti kućnim poslovima. (smeh)

Pročitajte: Snežana Dakić nespokojna: Umorna sam, plašim se i neću

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on May 2, 2020 at 7:41am PDT

Pročitajte: Snežana Dakić- Prednost zrelih godina je što ništa ne moraš 

U poslednjim objavama na društvenim mrežama naveli ste, između ostalog: “U toku je veliko spremanje života i retrospektiva”. Do kakvih ste zaključaka došli?

- Shvatila sam koliko je život nepredvidiv. Treba biti spreman za promenu pravca i prilagođavanje, čak i kada si na vrhuncu, kada si u nečemu najbolji. Okolnosti se naprosto promene. Ali, treba i uživati u svakoj fazi, dok traje. Vežbati prisutnost. Posao mi je puno pružio: putovanja, društvene kontakte, dobru zaradu. Ipak, kao da sam dugo prolazila kroz svoj život, stalno jureći za novim ciljevima. A posla ili ima previše ili ga nema, kao da ne postoji sredina. Velika je sreća kad staneš, osvrneš se i sagledaš šta si postigao, gde si sve bio, koliko si lepih i srećnih trenutaka doživeo.

Čime se najviše ponosite od svega što ste uradili između 19. marta prošle i ove godine? Koje planove nameravate da realizujete do sledećeg rođendana?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on Mar 30, 2020 at 2:05pm PDT


- Dosta sam naučila o savladavanju ega, uvidela sam neka pogrešna uverenja koja su me sabotirala u ljubavnim odnosima i poslu. Povećala sam nivo ljubavi prema sebi, kao i samopoštovanja. A planove neću da otkrivam. Učitelji ličnog razvoja kažu da o njima ne treba govoriti pre nego što se ostvare.

Šta mislite o “izazovu” da se, pošto nam je ograničeno kretanje, petkom uveče doteramo i uz čašu vina provedemo veče u stanu?

- To mi je kao neka imitacija života. Meni je doterivanja preko glave, kao i svakoj zaposlenoj ženi. Kad nam je već viša sila dala voljno, zašto ne biti opušten? Ušuškaš se u udobnu garderobu i čitaš, gledaš film ili seriju. Trenerka može da bude i seksi ako imaš nekoga pored sebe ili na video-pozivu. Kosa treba da je čista, tako si sebi lepša. Vredi skinuti neku aplikaciju za ples, vežbe ili jogu, da se razmrdamo od lenčarenja i ne ugojimo. A da bismo utolili emocinalnu glad, koju svi osećamo u izolaciji, treba birati niskokalorične grickalice.

Snežana Dakić ističe da nikada nije bežala od obaveza

Da li vam je vaga trenutno prijateljica ili baš i ne volite da je sretnete?

- Nemam vagu, ali moram da počnem da vežbam. Hodanje nije dovoljno.

Pratite li sa Laurom onlajn nastavu?

- Ona je odgovorna, tako da uči sama ili uz video-poziv sa drugarima.

Pročitajte: Bivši muž Snežane Dakić se razveo, a voditeljka ima neočekivan komentar

Kakvi ste vi bili u školskim danima? Jeste li bežali sa časova?

- Bila sam izrazito odgovorna. Imala sam sve petice i u osnovnoj školi i u gimnaziji. Nisam nikada bežala od obaveza, zato sam, usuđujem se da budem neskromna, daleko dogurala.

Ima li majka maloletnog deteta pravo da pokaže da ju je strah, da zaplače...?

- Često plačem, uglavnom zato što me preplave emocije. Objasnim Lauri, pa me ona teši. Mesecima kao da više osećam. Opuštenija sam, nisam pod tolikim stresom kao ranije, pa su mi pali odbrambeni mehanizmi. Vratila sam se svojoj pravoj prirodi, ljudskoj i ženskoj. Dosta sam radila na ličnom razvoju i osvešćivanju, emocionalno sam pročišćena.

Šta ili ko uvek može da vam popravi raspoloženje?

- Laura ima smisla za humor. Radujem joj se, baš me greje ta ljubav prema njoj i prema našoj božanstvenoj patuljastoj čivavi Pupi. Generalno, osećam veliki naboj ljubavi. Neki kažu da je to do promene kvantnog polja i više svesti.

Pročitajte: To je žarko želela- Snežani Dakić se ostvarila velika želja

Koju knjigu trenutno čitate?

- Ljubavologija”, Bruno Šimleša.

Koliko vam je bliska pomisao da i sami našto napišete?

- Pišem, pišem.

Kad se život vrati u normalu, za koju destinaciju ćete prvo kupiti avionsku kartu?

- Laura bi volela da idemo u Los Anđeles, a i ja bih. Ali, za to skupo putovanje ćemo se verovatno strpeti. Za početak, ići ćemo u selo, gde imamo prelepu kuću. Da se vratimo prirodi koja se naljutila i poslala nam koronu da nas podseti šta je stvarno važno: zdravlje i porodica. I mi - sami sebi.

Imate li slabu tačku?

- Ko nema?

Koja je vaša mera sreće?

- Nastojim da me što manje tangiraju tuđa mišljenja i tuđa očekivanja.

 

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Ata/Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti