Kako je Svetislav Pešić dobio nadimak Kari? Selektor otkrio dugo čuvanu tajnu, poznati GLUMAC kriv!

Kako je Svetislav Pešić dobio nadimak Kari? Selektor otkrio dugo čuvanu tajnu, poznati GLUMAC kriv!

Autor: | 11/09/2023

0

Svetislav Pešić o nadimku Kari

Srebrni momci, zajedno sa košarkaškim trenerom Svetislavom Pešićem juče su doživeli poraz na Svetskom prvenstvu, kada ih je reprezentacija Nemačke savladala u finalu u Manili, rezultatom - 77:83.

Iako nismo uspeli ovog puta da postanem prvaci sveta, ne treba da zaboravimo davnu 2002. godinu kada nas je selektor Pešić vinuo u zvezde i sa nacionalnim timom osvojio Svetsko prvenstvo u košarci.

getty

 

O njegovoj zavidnoj sportskoj karijeri mnogo se pisalo, ali ne i o privatnom životu koga drži daleko od očiju javnosti. Svoju ljubav prema sportu selektor je preneo i na ćerku Ivanu i sina Marka, dok mu je srce ukrala još pre mnogo godina jedna Vera.

Pročitajte: Nije smeo to da uradi - Zbog ovog poteza je Miloš Teodosić izbačen iz reprezentacije, kritike pljušte

Pre nekoliko godina Pešić je napisao knjigu  "Moja igra, moj put" u kojoj su se našle brojne anegdote iz života, avanture i priče o trofejima, ali i odgovor na pitanje: Kako je selektor dobio nadimak Kari, po kojem je možda i poznatiji nego po svom imenu.

ATA Images

 

- Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego - nadimak".

- U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na 'sceni' u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je Pešić u knjizi o velikoj karijeri, koju vredi pročitati.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Najnovije vesti