Kralj Njujorka! Novak Đoković osvojio Us Open, pa se slomio u zagrljaju ćerke Tare

Kralj Njujorka! Novak Đoković osvojio Us Open, pa se slomio u zagrljaju ćerke Tare

Autor: | 11/09/2023

0

Posle pauze od pet godina Novak Đoković ponovo je postao kralj Njujorka. Pošto njegovi susreti sa Daniilom Medvedevim nikad nisu mačji kašalj, ljubitelji tenisa bili su spremni na dramatičan, maratonski meč na centralnom terenu US Opena. To su i dobili. 

Clive Brunskill/Getty Images

 

Više puta su završnice poena ispratili na nogama, nagrađujući ovacijama oba učesnika. Bila je to i igra nerava, koji su na momente popuštali, pa je Novak vikao na svoj stručni štab, stizao ga je i umor, teško je disao, Rus je tražio i medicinsku pomoć...

Pročitajte: Novaka Đokovića muče porodični odnosi - Ona je manipulatorka, vrti me oko malog prsta

Smenjivali su se brejkovi i razmenjivali moćni udarci. Uprkos izazovima, jedan od najboljih tenisera svih vremena uspeo je da osvoji svoj 24. gren-slem i da se ponovo upiše u istoriju.

Al Bello/Getty Images

 

Iako je bio drugi nosilac na turniru, Đoković se već posle prvih duela, koji su mu očigledno služili samo za zagrevanje, vrati na prvo mesto ATP liste. Svi su očekivali reprizu „vimbldonskog“ finala, ali španska furija Karlos Alkaras nije znao kako da nadigra raspoloženog Medvedeva.

S druge strane, Novak je još jednom potvrdio da se sjajno snalazi na svim terenima, od londonske trave i pariske šljake do tvrdih podloga kakve su one u Melburnu i Njujorku. I da je zaista GOAT.

Clive Brunskill/Getty Images

 

Meč koji je dobio posle tri seta i skoro četiri sata uživo je gledalo pola Holivuda.

U publici smo prepoznali oskarovke Šarliz Teron i Nikol Kidman, koja je došla sa suprugom Kitom Urbanom, legendarnog Stinga i njegovu ženu Trudi, Džastina Timberlejka, ali najviše pažnje izazvao je Metju Mekonahi, koji je sedeo u Novakovom boksu, pored njegove supruge Jelene i majke Dijane.

Mike Stobe/Getty Images

 

Al Bello/Getty Images

 

Matthew Stockman/Getty Images

 

Pomno su ga pratili i najvatreniji navijači, Stefan i Tara, „tatina mala manipulatorka“, koja je u Velikoj jabuci pre nekoliko dana proslavila šesti rođendan. Sada porodica ima još jedan razlog za slavlje.

Clive Brunskill/Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Clive Brunskill/Getty Images