Oni su rodili šampionku sveta: Upoznajte mama i tatu Ivane Vulete, na prvu se vidi u kakvoj je porodici odrasla FOTO

Oni su rodili šampionku sveta: Upoznajte mama i tatu Ivane Vulete, na prvu se vidi u kakvoj je porodici odrasla FOTO

Autor: | 21/08/2023

1

Roditelji Ivane Vulete oduvek su bili najveća podrška šampionki sveta

Ivana Vuleta osvojila je prvi zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u atletici i postala šampionka sveta u skoku udalj!

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je dva čudesna skoka u Budimpešti, a u finalu joj niko nije bio ni blizu. Prvo je skokom od 7,05 zabeležila najbolji rezultat ove sezone, a potom skokom od 7,14 potvrdila zlato.

Shaun Botterill/Getty Images

 

I dok uspehe niže kao perle, njena najveća podrška su otac Ljubiša, majka Verabrat Nemanja i suprug Marko, a ako kojim slučajem niste znali, Ivana je istinska naslednica svoje mame, što po izgledu, što po talentu. I Vesna je svojevremeno bila atletičarka i prvakinja države.

Pročitajte: Ekskluzivno! Prve fotografije sa venčanja Ivane Španović i Marka Vulete

- Na stadionu sam provela najlepše godine. I decu sam vodila. Nemanji je bilo pet, a Ivani dve i po, kada je ona kao vetar prošla pored nas. Jani je to video i ostao u čudu. Tada mi je rekao: „Tebe sam čekao ceo život, sa tobom ću i u penziju“. Sada, dve decenije kasnije, pokazuje se da je bio u pravu - kaže Vesna Španović.

Youtube printscreen

 

- U 16. godini sam 100 metara pretrčavala za 12 sekundi, volela sam i skok udalj, ispred mene je bila velika budućnost. Sa 17 godina postala sam prvakinja stare Jugoslavije, u kojoj je konkurencija bila žestoka. Ubrzo mi je umrla majka i to nisam mogla da prebolim. Odustala sam... Ivana je nastavila gde sam ja stala i zbog toga sam naročito srećna i ponosna.

Pročitajte: Ivana Španović u 33. godini donela neočekivanu odluku, čeka se reakcija javnosti

Nasuprot majci koja je dala nekoliko intervjua za domaće medije, otac Ljubiša ne voli da se eksponira u javnosti, a kao rekreativac bavio se košarkom i fudbalom.

- Od majke je nasledila sportske gene, a od mene građu. Ali bez njene upornosti i vere u sebe, ništa ne bi postigla. Ona je oduvek bila naše zlato - izjavio je svojevremeno Ivanin otac, posle ćerkinog prvog velikog uspeha, osvajanja zlata na Svetkom juniorskom prvenstvu u Poljskoj.

Instagram

 

I Ivanin stariji brat Nemanja u jednom periodu života gradio je fudbalsku karijeru, ali ga je put odveo u sasvim druge vode, do gastronomije, pa je postao vrhunski kuvar.

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti