Dino Merlin posle 32 godine otkrio istinu o Ceci i pesmi Beograd: Bila je noć, njen partner je...

Dino Merlin posle 32 godine otkrio istinu o Ceci i pesmi Beograd: Bila je noć, njen partner je...

Autor: | 11/08/2023

1

„Beograd“ je jedna od najpopularnijih pesama Cece Ražnatović. Međutim, mnogi ne znaju da je veliki hit napisao Dino Merlin, što se svakako kosi sa navodnim pričama da je u vreme rata govorio loše o gradu u kome će uskoro ponovo nastupiti. Ipak, činjenica je da ovu pesmu, nezvaničnu himnu Beograda, nikad nije zapevao. Jednom prilikom objasnio je i zbog čega.

Jasmin Fazlagić

 

− Srećna je okolnost da sam napisao dovoljno pesama koje moja publika voli. Ali, kako vreme prolazi, a pesama je sve više, sve mi je teže da sastavim set-listu za koncert kako bih zadovoljio i sebe i njih. „Beograd“ mi je draga pesma, ali gotovo nikad ne izvodim pesme koje sam napisao za druge. Međutim, nikad ne reci nikad. Dali ste mi dobru ideju, razmisliću o tome – rekao je za Kurir proslavljeni sarajevski kantautor i rešio misteriju.

Pročitajte: Posebna posveta - Ceca grcala u suzama dok je snimala pesmu o prevari, nikada je ne peva na nastupima

Vesna Zmijanac svojevremeno je pričala da je pesma „Beograd“ bila namenjena njoj. Pričalo se da je upravo Dino Merlin trebalo da snimi „Beograd“, ali se predomislio i pesmu dao Ceci.

Instagram

 

− Nažalost, ni to nije istina. Pesma je napisana za Cecu Veličković u Švajcarskoj, u Sen Galenu, jedne noći početkom 1991. godine, na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića. Tada sam joj napisao tri pesme, među kojima je i „Beograd“.

Komentari (1)

Loading
Ана 08:38 14.08.2023
Odgovori

Ceca ,srpska majka ,91.god.živela sa nekim muslimanom.Sad je dino obelodanio njeno poglavlje u životu koje se krije.

hellomagazin.rs ATA Images