Oglasio se Jovan Memedović posle otkaza na RTS-u: Krivo mi je, posle toliko godina, zaslužio sam makar...

Oglasio se Jovan Memedović posle otkaza na RTS-u: Krivo mi je, posle toliko godina, zaslužio sam makar...

Autor: | 12/07/2023

0

Jovan Memedović oglasio se prvi put posle vesti, koja je odjeknula kao bomba, da je, nakon više od trideset godina, dao otkaz na RTS-u.

Promo

 
 

„Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović, jedan od najistaknutijih novinara i televizijskih lica, koji je doprineo ugledu RTS-a, posle više od trideset godina prekinuo radni odnos. Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio, uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući. Kolegijum Radio-televizije Srbije obaveštava javnost da emisije Sasvim prirodno i kviz Potera ostaju na programima RTS-a sa Memedovićem kao zaštitnim licem koje su angažovale izvršne produkcije“, stoji u zvaničnom saopštenju Javnog servisa.

Pročitajte: Ponovo je vreme za pelene i neprospavane noći - Jovan Memedović oduševio, za bebu nikad nije kasno

Jedan od omiljenih domaćih voditelja danas je gostovao u emisiji „Jedan dobar dan“ njegove sada bivše kuće i obrazložio odluku koja je sve zatekla.

RTS printscreen

 

− Snima se 11. sezona „Potere“, uigrali smo se za tolike godine. Što je najzanimljivije, dolaze nam vrlo sveži mladi ljudi koji žele da se poigraju sa nama i dobro je što su shvatili da nije cilj da se pošto-poto zaradi neki novac, već da je najbitnija igra uz znanje, i mislim da smo postigli neku finu opuštajuću atmosferu u kojoj se svako oseća prijatno – rekao je Memedović i otkrio šta će se promeniti u omiljenim emisijama budući da se njegov status na RTS-u promenio.

Pročitajte: Olivera Kovačević više nije urednica zabavnog programa RTS - Na njeno mesto dolazi ova poznata voditeljka FOTO

− Kao što će gledaoci videti, nema nikakvih promena. Moja emisija „Sasvim prirodno“ ide u istom terminu, možda na papiru postoji neka promena, nisam više stalni član niti sam na plati RTS-a. Radio sam, eto, tih nekih 36 godina za RTS... Možda mi je malo krivo, ne bi bilo loše neki sat da dobijem za dosadašnje zasluge. Voleo bih da me ne pominju više po nekim drugim medijima, nema potrebe. Sve je u najboljem redu – zaključio je Memedović i dodao da etički kodeks koji se pominje u saopštenju Radio-televizije Srbije treba primenjivati i poštovati.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još