Matičar koji je venčao i Brenu i Cecu otkrio šokantne detalje sa dve svadbe: Evo šta se dešavalo daleko od očiju naroda, ćutao je do sada

Matičar koji je venčao i Brenu i Cecu otkrio šokantne detalje sa dve svadbe: Evo šta se dešavalo daleko od očiju naroda, ćutao je do sada

Autor: | 09/07/2023

0

Svadba decenije, svadba veka, nikad viđen raskoš… Već decenijama se govori o svadbi i Lepe Brene i Cece Ražnatović na ovakav način. I dok su i svetski i domaći mediji nagađali sočne detalje sa veselja, samo matičar Radivoj Mrđa je iz prve ruke znao šta se stvarno delilo na dve proslave koje su ostale umapćene i dan danas.

Privatna Arhiva

 

I dalje se priča o tome kako je te 1991. godine zbog venčanja Lepe Brene i Bobe Živojinovića prekinut Dnevnik 2 da bi mladenci mogli da se uključe uživo u program. Neplanirane nimalo prijatne scene ostale su skrajnute.

Pročitajte: Neki osećaji se ne mogu sakriti - Lepa Brena konačno progovorila o prevari!

„Venčanje je trebalo da bude u velikoj konferencijskoj sali Sava centra. Trebalo je da sve bude holivudski namešteno, da svira simfonijski orkestar… Ali cev je pukla i venčanje je moralo da bude u bioskopskoj sali. Svi gosti su već bili došli, logično, ali šta da radite. Mogu samo da zamislim kako im je bilo. Ipak, oni su fenomenalno odreagovali. Brena je pravi profesionalac“, seća se Mrđa za Zadovoljnu uz napomenu da su se neprilike tu završile jer Brena i Boba sada već decenijama imaju lep brak.

Privatna Arhiva

 

A svadba im je zaista bila za pamćenje. Najveća muzičke zvezda tadašnje Jugoslavije i uspešni teniser imali su 600 gostiju. Za njih je spremljen meni dostojan dvora – preko 650 predjela i glavnih jela koje su pripremili šef kuhinje i njegovih 60 kuvara. Svatovi su uživali u fazanu u gnezdu, telećim leđima u šampanj sosu, dimljenom lososu na norveški način, ali i u domaćim specijalitetima – ispečeno je čak 22 praseta i 55 jagnjadi.

Mlada je bila u Dior venčanici koju je čuvena modna kuća dizajnirala specijalno za nju.

Cecina svadba – najbolje organizovana

„To je najbolje organizovana svadba kojoj sam prisustvovao. Poznato je da pre venčanja vi dolazite kod matičara da se uradi zapisnik. Tad su mi rekli da prvo idu u Žitorađu, pa kući, pa u crkvu, pa tek onda u Interkontitnental da se venčaju. Priolično zapanjen sam rekao da će teško stići na termin. Mladoženja je ponudio čak da se opkladi i obećao da će tu biti u minut. I bili su. Nisam mogao da poverujem jer ipak saobraćaj je to, u koloni se ide, nikad ne možete potpuno unapred sve da predvidite, ali desilo se“, kaže sagovornik.

Instagram screenshot

 

Kako pokazuje javno objavljen snimak Cecine svadbe, prvo se kolona od oko 60 vozila uputila u njenu rodnu Žitorađu, ramo su potom, prema običaju, gađali u jabuku, pa je usledila kupovina mlade.

Nakon svih ceremonija mladenci i svatovi su stigli u Beograd gde je održano crkveno venčanje. Matičar Radivoj Mrđa ih je čekao u najvećem hotelu u Beogradu tih godina.

Pročitajte: Ceca ispunila svekrvinu veliku želju - Reči Arkanove majke i danas se pamte

Na svadbi je bilo više od 800 zvanica. Pričalo se da je mladenačka torta bila teška 70 kilograma, a da je cveće za ukrašavanje stolova stiglo iz Holandije.

„Ja sam stigao ranije od drugih zbog papirologije. U tom trenutku nikog nisu puštali da uđe u taj deo Interkontitnentala, bilo je samo obezbeđenje. Mene su, naravno, pustili i tada sam iz znatiželje pogledao u salu. Cveće je bilo neverovatno, zaista, cela dekoracija je ostavljala bez daha. Sa ukusom i stilom, kao i kod Brene.“

Privatna Arhiva

 

Mrđa kaže da su obe mlade bile jednostavno prelepe.

„Matičar mlade uvek vidi i pre venčanja na tom pravljenju zapisnika, pa posle na venčanju. Vi ste sve mnogo, mnogo lepše na dan venčanja. Nije to samo šminka i frizura, jednostavno sijate, ne znate koliko. I tako je bilo i sa njih dve“, zaključuje sagovornik.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Privatna Arhiva

Najnovije vesti