Moždani udar, rak creva, bubrezi... Tina Tarner decenijama vodila bitku sa teškim bolestima

Moždani udar, rak creva, bubrezi... Tina Tarner decenijama vodila bitku sa teškim bolestima

Autor: | 25/05/2023

0

Svet je i dalje u šoku posle sinoćne objave da nas je napustila „jednostavno najbolja“ Tina Tarner, legendarna pevačica čija je višedecenijska karijera potpuno promenila muzičku scenu. Njen turbulentan život bio je pun bola i patnje, ali ona se sa svim teskobama borila nasmejana. Divili su joj se ne samo zbog izvanrednog, neponovljivog talenta već i zbog snage koja je nije napuštala do poslednjeg dana. Gotovo neprestana borba sa demonima kraljici roka narušila je zdravlje, a problemi su počeli još 1978. godine.

Profimedia

 

Tini je u kasnim tridesetim dijagnostikovana hipertenzija, ali ona, prema sopstvenom priznanju, nije znala kako visok pritisak utiče na organizam jer joj to niko nije objasnio. Lekove nije uzimala, što je izazvalo moždani udar koji je doživela 2013. godine, samo tri nedelje posle udaje za Ervina Baha.

„Tada sam shvatila da ne mogu da stojim sama. Bilo mi je previše neprijatno da tražim pomoć. Dobre noge i gvozdeni mišići od plesa, ali nisam imala snage da ustanem. Užasnuta, vukla sam se do sofe, sve vreme misleći da ne mogu da zamislim da je Tina Tarner paralizovana. Sumnjala sam da ću ikada više moći da nosim visoke potpetice, a kamoli da u njima plešem“, napisala je Tina u memoarima.

Pročitajte: Grozna je i užasna! Ovu svoju pesmu Tina Tarner nije podnosila, postala je planetarni hit (video)

Miguel Villagran Getty Images

 

Njeno zdravlje ponovo se pogoršalo 2016. godine, kada joj je dijagnostikovan rak creva. Iskusila je neprijatne nuspojave terapije koju je primala, pa se okrenula homeopatiji, koja je samo pogoršala njeno stanje i dovela do propadanja bubrega. Srećom, imala je podršku supruga, koji joj je pružao negu i ljubav, i na kraju najveći dar ‒ donirao joj je vitalni organ. U intervjuu pre tri godine Tina je izrazila zahvalnost mužu što joj je poklonio priliku da preživi i da je konačno zdrava.

Međutim, ne treba zanemariti velike tragedije koje su pogodile Tinu Tarner poslednjih pet godina i koje su sigurno uticale na njeno zdravstveno stanje. Najstariji sin Krejg izvršio je samoubistvo 2018. godine, dok je Roni, koga je dobila u braku sa Ajkom Tarnerom, prošlog decembra pronađen mrtav u svom stanu. Ovo su bili veliki udarci za Tinu, te se možda može reći da je kraljica roka na kraju preminula od slomljenog srca.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Kevin Winter Getty Images