Zarekao ih je da rode decu i za njega: Ovo su brat i sestra patrijarha Porfirija FOTO

Zarekao ih je da rode decu i za njega: Ovo su brat i sestra patrijarha Porfirija FOTO

Autor: | 10/05/2023

0

Patrijarh Porfirije ima rođenog brata i sestru

Srpski patrijarh Porfirije rođen je 1961. godine u Bečeju, a njegovo svetovno ime bilo je Prvoslav Perić. Odrastao je u Čurugu, gde je završio osnovnu školu i odatle kasnije krenuo u svet. U tom vojvođanskom mestu doskoro je živela i njegova majka Radojka. Nažalost, preminula je pre mesec dana u 81. godini.

Pročitajte: Patrijarh Porfirije u mladosti je izgledao ovako - Bez brade i mantije, bio je prelep mladić! NIkada ga ne biste prepoznali (FOTO)

Instagram

 

U Čurugu i dalje živi patrijarhova sestra Željka, koja je direktorka lokalne osnovne škole. Sa suprugom Božidarom ima petoro dece – tri sina i dve ćerke.

Brojnu porodicu ima i patrijarhov brat Srđan, protojerej Đurđevskog hrama u Somboru. On je otac osmoro dece ‒ pet sinova i tri ćerke, a dobio je i jedno unuče.

Pročitajte: Miloš Biković otkrio zašto mu se brat zamonašio - Otišao je u manastir sa 22 godine i rekao mi...

youtube printscreen

 

Novinarima koji su pre tri godine posetili Čurug, u vreme kada je Srpska pravoslavna crkva dobila novog poglavara, meštani su najlepšim rečima govorili o njihovom Prletu, kako su u detinjstvu od milošte zvali patrijarha Porfirija.

‒ Bio je lep dečko, vrlo inteligentan, odličan đak. Družili smo se svi u ulici, a on je bio jedan od popularnijih u školi ‒ pričali su njegovi vršnjaci, dok je komšinica otkrila detalj iz porodične istorije.

‒ Jednom mi je patrijarhova majka Radojka rekla da je Prle zarekao brata i sestru da rode što više dece, i za njega, jer je monah. Da njihovi roditelji imaju unučića koliko bi dobili od troje dece ‒ kazala je baka Mara.

Privatna Arhiva

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin