Bravo, ljudino! Ovaj poznati sportista plaća sahranu ubijenih đaka, njegovo srce je ogromno FOTO

Bravo, ljudino! Ovaj poznati sportista plaća sahranu ubijenih đaka, njegovo srce je ogromno FOTO

Autor: | 05/05/2023

0

U ovim teškim i tužnim danima za celu zemlju, sa druge strane sveta stigla je jedna dirljiva, gotovo nestvarna vest.

Luka Dončić, slovenački košarkaš i zvezda NBA lige, odlučio je da plati troškove sahrane osmoro dece stradale u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Pročitajte: Srce da prepukne - Odbojkaš Dragan Kobiljski sa suprugom obišao mesto na kojem je stradala njihova ćerka FOTO

Tom Pennington/Getty Images

 

Kako je za kanal ESPN naveo portparol Luka Dončić fondacije, as Dalas Maveriksa obavezao se da plati i troškove psihološkog savetovanja za mališane koji su preživeli masakr.

Luka planira da se uključi i u ostale vidove pomoći nakon užasne tragedije kakvu Srbija i region ne pamte.

- Zbog tragedije i izgubljenih dečjih, nevinih života, moje srce je slomljeno! Moje misli su sa porodicama žrtava i celom nacijom. Moja Fondacija povodom ovog teškog i nemilog dođaja pruža podršku svim porodicama, učenicima i nastavnicima Osnovne škole Vladislav Ribnikar – napisao je proslavljeni košarkaš na Tviteru.

Slovenački košarkaš ima duboke porodične veze sa Beogradom. Otac mu je Srbin, a ovde mu žive baka, tetka, ujak i rođaka tinejdžerka.

Očekuje se da će Dončić pozdraviti i podržati učešće drugih NBA igrača balkanskih korena kako bi pomogli u posledicama tragedije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ron Jenkins/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti