Alka Vuica o zabrani srpskih narodnjaka u Hrvatskoj: Izašla na nacionalnu televiziju, niko nije mogao da je zaustavi VIDEO

Alka Vuica o zabrani srpskih narodnjaka u Hrvatskoj: Izašla na nacionalnu televiziju, niko nije mogao da je zaustavi VIDEO

Autor: | 03/03/2023

3

U Hrvatskoj je trenutno na snazi zabrana nastupa nekim izvođačima narodne muzike iz Srbije. Tema je podigla mnogo prašine i tamo i ovde: jedni smatraju da bi trebalo uzvratiti drugoj strani, drugi se slažu sa odlukom gradskih vlasti u Puli i primećuju da ne bi bilo loše „ukinuti“ narodnjake i u Srbiji, dok treći, mahom muzičari, kažu da je bilo kakva zabrana pogrešna i da ugrožava odnose sa susedima.

Među tim trećima je i Alka Vuica, koja je gostovala u emisiji „Kod nas doma“ na Hrvatskoj televiziji, zajedno sa rok-kritičarem Dubravkom Jagatićem.

Pročitajte: Retka fotografija porodice na okupu - Alka Vuica pokazala sina kojeg ima iz veze sa čuvenim srpskim umetnikom

HRT printscreen

 

‒ Mislim da je to totalno sramotno i da nas vraća u neka crna i grozna vremena, kao i sve zabrane, a pogotovo takve, nekakvog muzičkog okupljanja. Ako postoji interes ljudi, mislim da gradonačelnik najmanje treba da se petlja u to kakva će se muzika svirati na nekom koncertu – istakla je Alka. Jagatić se nadovezao na njene reči:

‒ To je zaista kontraproduktivno, jer možemo da govorimo i o nekom drugom gradonačelniku, kome se neće svideti pank koncert, pa će isto tako postupiti. To definitivno nije u redu.

‒ Ne da nije u redu, nego je sramota – dodala je pevačica. ‒ Onda bi se moglo reći da bi trebalo zabraniti i ćevape, jer kako ćevapi mogu da mirišu u Puli, to nije istarsko nacionalno jelo.

Komentari (3)

Loading
Dusica 15:15 03.03.2023
Odgovori

E moji narodnjaci..... mirisete kao i cevapi...na luk i praziluk.

hellomagazin.rs hellomagazin