Pobegla je iz Srbije zbog pretnji da će joj oteti dete: Sin Biljane Ristić danas je uspešan reditelj FOTO

Pobegla je iz Srbije zbog pretnji da će joj oteti dete: Sin Biljane Ristić danas je uspešan reditelj FOTO

Autor: | 22/02/2023

0

Sin Biljane Ristić je uspešan fotograf, producent i reditelj

U „zlatno doba” naše televizije, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, zabavno-muzički program bilo je teško zamisliti bez Biljane Ristić, imitatorke, pevačice i voditeljke.

Privatna arhiva

 

Zahvaljujući ocu, diplomati, Biljana je u Njujorku stekla najviše obrazovanje, ali su je privlačila svetla reflektora. Za mis Jugoslavije, zemlje koja je imala više od dvadeset miliona stanovnika, izabrana je 1972. godine.

− Pobedila sam, a svaka devojka je bila lepša od mene. Imala sam više sreće nego pameti. Pomogao mi je moj engleski, a imala sam i to „zvrkasto”, mangupsko u sebi i neki šarm. Veliki aplauz sam dobila u Londonu, na izboru za mis sveta, a i tamo su mi sve bile lepše od mene. Bila sam među prvih 15, šarmirala sam žiri u kome je bio i glumac Piter Selers – pričala je Biljana, koju su zbog talenta za imitaciju zvali „žena sa hiljadu lica”.

Pročitajte: Ana je slika i prilika legenadrnog voditelja - Ovako izgleda ćerka Milovana Ilića Minimaksa FOTO

Privatna arhiva

 

U jeku popularnosti Biljana se udala za generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dušana Mitevića, sa kojim je dobila sina Adama.

− U šali su nas zvali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine. Jako sam volela Dušana, bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Obrazovan, harizmatičan, pravi džentlment sa autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih. Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti – ispričala je u jednom od retkih intervjua u kojima se osvrnula na burne devedesete.

Mitevići su 1999. godine, pošto im je prećeno otmicom sina, napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gde je Dušan preminuo nekoliko meseci kasnije.

Pročitajte: Bio je jedan od najlepših Jugoslovena, za njim i danas nosi crninu - Ovo je muž Vesne de Vinče, slika sa venčanja svedoči o velikoj ljubavi

ATA Images

 

Posle toga Biljana Ristić praktično je nestala sa medijske scene. Krajem maja napuniće 73. godine, a da i danas pleni lepim i negovanim izgledom, kao i neprolaznim šarmom, uverili smo se zahvaljujući Marijani Mateus, koja je na Instagramu objavila zajedničku fotografiju.

„Hvala ti na 22 godine prijateljstva i lojalnosti, na poverenju i utesi kada mi je najviše trebala, na smehu i podršci kada sam gradila svoj život”, poručila joj je.

Pročitajte: Strogo čuvana tajna - Marijana Mateus ponovo postala baka, ćerka Dajana milijarderu rodila još jedno dete

Instagram

 

Adam Mitević, sin Bijane Ristić, je uspešan fotograf, producent i reditelj.

Linkedin

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti