Prve reči Novaka Đokovića posle istorijske krune: Samo moja porodica zna kroz šta smo prošli...

Prve reči Novaka Đokovića posle istorijske krune: Samo moja porodica zna kroz šta smo prošli...

Autor: | 29/01/2023

0

Reči Novaka Đokovića odzvanjaju Melburnom

Kralj tenisa i Melburna, srpski as Novak Đoković, rekorder po mnogo čemu, govorio je o čudesne dve nedelje koje su iza njega nakon pobede u finalu Australijan opena.

Veličanstveni Nole, koji će od ponedeljka ponovo zauzeti prvo mesto ATP liste, osvojio je 10. titulu u Melburnu, a ukupno 22. grend slem trofej.

Pročitajte: Dijana se slomila pred prepunim stadionom, Novak prekinuo intervju VIDEO

Mark Kolbe / Getty Images

 

- Prvo moram da kažem da sam dirnut rečima Cicipasa. Veliko hvala na poštovanju, ja to cenim. Mislim da smo na terenu neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Imao si neverovatan turnir, večeras nisi imao sreće u velikoj borbi. Ovo definitivno nije tvoje poslednje finale grend slema. Ti si jedan od najprofesionalnijih i najzanimljivih momaka na turnitu – rekao je Đoković.

- Voleo bih da kažem nešto za Grčku i Srbiju. Mi smo dve male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju i previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo. Mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera koji gleda ovo i sanja da bude ovde gde smo Stefanos i ja danas - sanjajte velike snove, ne dajte da vam ih iko ruši. Što teže detinjstvo imate, postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga - počeo je Đoković u govoru posle finala.

Pročitajte: Ispisao istoriju - Novak po deseti put šampion Australijan opena!

Clive Brunskill / Getty Images

 

- Kakvo putovanje za mene i moju porodicu, ne znam odakle da počnem. Znam da me tolerišete, čak i moje najgore strane. Cenim ljubav i podršku koju dobivam - rekao je Đoković, pa nakratko prekinuo izlaganje.

- Zašto se smeješ, Gorane?! Ne znam da li ćeš mi ikad oprostiti za ono što sam radio sve ove godine. Ovaj trofej je moj, koliko i vaš!

Pročitajte: Gorane, ne trebaš mi više! Novak usred meča OTPUSTIO Ivaniševića

Quinn Rooney / Getty Images

 

- Vratio sam se ove godine... Hvala svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolji tenis u karijeri igram u Australiji ispred legendarnog Roda Lejvera. Trudim se da se uštinem, ovo je dugačko putovanje. Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedelja. Ovo je moja najveća pobeda s obzirom na to kakve su okolnosti.

Pročitajte: Na Srđana Đokovića ljuta i snaja Jelena! Ovo mu je ozbiljno zamerila, Novak je podržao

Graham Denholm / Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Clive Brunskill / Getty Images