Ko jednom ode na sveto mesto, nešto ga vuče da se ponovo vrati: Oglasio se glumac iz domaće serije koji je navodno odlučio da se zamonaši

Ko jednom ode na sveto mesto, nešto ga vuče da se ponovo vrati: Oglasio se glumac iz domaće serije koji je navodno odlučio da se zamonaši

Autor: | 17/11/2022

0

Glumac Lazar Dubovac, koga publika najviše pamti po ulozi Mališe iz serije “Moj rođak sa sela”, navodno je odlučio da napusti profesiju i da se zamonaši, prenosi Kurir.

Pročitajte: Povukao se u manastir, na Svetoj Gori doživeo prosvetljenje - Prve fotografije Milana Stankovića iz Hilandara

Promo

 

Prema pisanju dnevnog lista, Dubovac već nekoliko meseci živi na Svetoj Gori, u manastiru Hilandar, što su potvrdile i neke njegove kolege.

- Hteli smo da ga angažujemo u novoj seriji, ali smo čuli da je napustio Srbiju, da je na Hilandaru i da želi da se zamonaši – ispričao je jedan producent.

Pročitajte: Duga kosa, blažen izraz lica - Da li je ovo dokaz da je Milan Stanković na korak od odluke da se zamonaši (foto)

Youtube printscreeen

 

Izvori dodaju da je Lazar trenutno iskušenik. Ovaj termin u religiji se koristi da se opiše osoba koja se sprema da se zamonaši i koja se nalazi u nekoj vrsti provere da li je sposobna za takav život. Pripreme mogu da traju i nekoliko godina, posle čega sledi svečani čin, kada se dobija i novo ime.  

Glumac Lazar Dubovac više od deset godina odlazi na Hilandar. Svojevremeno je pričao kako je na Svetoj Gori pronašao mir.

Pročitajte: Mesto mira, spokoja i vere - Ivana Mihić sreću pronašla u manastiru, punog srca saopštila lepe vesti FOTO

Instagarm

 

- Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je on na ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju. Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati.

Dubovac nije želeo da komentariše navode koji se mogu pročitati u štampi, ali ja na svom Instagramu kratko poručio: “Sledi tužba”. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin