Teška tragedija promenila joj je život iz korena: Aneta Farago harala je medijskim nebom, a ovo je popularna voditeljka danas (foto)

Teška tragedija promenila joj je život iz korena: Aneta Farago harala je medijskim nebom, a ovo je popularna voditeljka danas (foto)

Autor: | 05/11/2022

0

Aneta Farago bila je i ostala dama 

Takoreći nije bilo osobe koja nije mogla da prepozna glas Anete Farago. U voditeljske vode krenula je sasvim slučajno, a onda se decenijama, na radost publike, u njima i zadržala.

Mnogi će na prvu reći da se povukla iz sveta novinarstva, ali to zapravo nije tako. Vredna, odgovorna i predana poslu, Aneta Farago uređuje i vodi emisiju na TV „Kopernikus“ sa istim žarom kao i popularno „Uz nedeljni ručak“ nekada.

Pročitajte: Napisala ih je i preminula - Poslednje reči Gorice Nešović dugo će odzvanjati, teško je zadržati suze

youtube printscreen "Suzanin izbor"

 

‒ Slučajno sam zalutala na neku audiciju tadašnjeg studentskog programa „Index 202 Radio-Beograda“ i ostala. Posle šest meseci mučeničkog pripravničkog staža, nipodaštavanja novajlije, podsmeha redakcijske elite, trčanja po ulici i nošenja „Nagre“ teške 15 kg, pravljenja anketa i slanja na neke bezvezne drugorazredne reporterske zadatke, bila sam spremna da to oberučke napustim – iskreno je priznala Aneta u intervjuu za „Najmagazin“.

Aneta Farago je preko noći doživela veliku promenu 

Karijeru je nastavila u zabavnoj emisiji na Prvom programu „Radio-Beograda“, a onda je velika tragedija sve promenila.

‒ I kako je to obično bivalo sa mnom, dakle slučajno, jedne noći u rudniku Rembas dogodila se velika tregedija. Mnogo ranjenih i mrtvih rudara. Nacionalna žalost. Protokol je u takvim situacijama bio vrlo strog i programska šema se trenutno menjala i prilagođavala trenutku. Dežurni novinar te noći nije se javljao na poziv i opet odluka glavnog urednika, morala sam ja pred mikrofon. Najave, odjave, vesti ‒ sve. Šta si rekao, rekao si, otišlo u etar. Bila sam zaleđena.

Pročitajte: Velika tragedija - Poginuo muž Nade Gogić, nekadašnja voditeljka ne odvaja se od ćerke, porodica u šoku (foto)

Činjenica da te apsolutno svi slušaju, da ne smeš da pogrešiš, da ne zamucaš, ta gadna, ledena trema postala je moj prijatelj te noći. Moj glas je bio miran, ravan i zvaničan. Bilo je dobro odrađeno. Zapravo toliko dobro odrađeno pod pritiskom i u posebnim okolnostima da je bilo prijatno iznenađenje za sve, ponajviše za mene... Tako je zapravo počela moja karijera voditelja živog programa u „Radio-Beogradu“.

A da je i danas lepa, odvažna dama kao nekada pokazala je Suzana Mančić na svom profilu na „Instagramu“ objavom fotografija sa Anetom.

Instagram

 

Da li se promenila?

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin