Smrt ga je prerano uzela: Velika porodična tragedija zauvek je promenila život Rade Đurić

Smrt ga je prerano uzela: Velika porodična tragedija zauvek je promenila život Rade Đurić

Autor: | 09/07/2022

0

Životna priča Rade Đurić nije laka

Rada Đurić godinama nas je kao voditeljka „Beogradske hronike“ informisala o temama bitnim za svakodnevni život, a onda je 2020. godine odlučila da okrene novi list. Prešla je na televiziju „Nova S“, gde je pokrenula svoju autorsku emisiju „Da sam ja neko“.

Pročitajte: Velika ljubav iz detinjstva ipak se završila razvodom - Ovo je misteriozni muž Rade Đurić

Mirko Tabašević

 

Rada je rođena pre 56 godina u Valjevu. Sa ocem Aleksandrom, majkom Mirjanom i tri godine starijim bratom Dragoljubom živela je u Lajkovcu, a srećno detinjstvo prekinula je smrt oca.

‒ Imala sam devet godina kada mi je tata umro. Ta porodična tragedija mnogo nas je pogodila, a mamu, brata i mene još više zbližila i naterala da se borimo ‒ pričala je.

‒ Tata je bio visok čovek vedrog duha. U mladosti je voleo da recituje, pa je neko vreme razmišljao i da upiše glumu. Žao mi je što nije doživeo da vidi šta sam postigla jer znam da bi bio veoma ponosan na mene.

Pročitajte: Čekam je da se vrati... Ispovest Rade Đurić o ćerkinom odlasku i mirenju sa sudbinom

Privatna Arhiva

 

Posle velikog porodičnog gubitka, Rada se zbog maminog posla preselila iz Lajkovca u Lazarevac.

‒ Lajkovac je jedno divno mesto i toga sam u potpunosti postala svesna tek kada sam porasla. Otac je bio železničar, pa je moje detinjstvo bilo vezano za voz, što ga je razlikovalo od odrastanja druge dece. Deo mog detinjstva bile su reka Kolubara i divna zgrada u kojoj smo stanovali, pa mogu da kažem kako sam imala sve što period odrastanja podrazumeva.

Pročitajte: Velika ljubav iz detinjstva ipak se završila razvodom - Ovo je misteriozni muž Rade Đurić

Luka Šarac

 

Ime, koje je postalo njen zaštitni znak, dobila je po baki, tatinoj mami Radmili, dok je brat Dragoljub ime nasledio od tatinog oca.

‒ Kod mene je u igri bilo i ime Živadinka. Pošto kao mala nisam bila zadovoljna izborom kuma, ipak me je tešila činjenica da su zaobišli ovu drugu opciju ‒ našalila se.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti