Pucao je i rekao mom bratu: Ubio sam ti majku! Potresno svedočanstvo dece Milje Vujanović o tragediji koja i dalje ledi krv

Pucao je i rekao mom bratu: Ubio sam ti majku! Potresno svedočanstvo dece Milje Vujanović o tragediji koja i dalje ledi krv

04/05/2022

0

Deca Milje Vujanović nikada se nisu oporavila od stravične tragedije 

Jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije, glumica Milja Vujanović, preminula je 2005. Poslednje godine života provela je u invalidskim kolicima jer je, nakon što je Obrad Zejak pucao u nju, ostala paralizovana.

Uz Milju su do poslednjeg daha bila deca, koju je dobila sa partnerima čiji identitet nije želela da otkrije. Ćerku Mašu rodila je 1973, a sina Leona 1985. godine. Odrastajući sa majkom, lepom, pametnom, svestrano obrazovanom i talentovanom ženom, koja je važila za najboljeg astrologa na ovim prostorima, njihovo detinjstvo bilo je krajnje neobično. Maša je kasnije, u jednom intervjuu, ispričala da je dvanaest i po godina mlađeg brata po majci doživljavala kao svoje dete.

Pročitajte: Tragična sudbina lepotice koja se udala za zvezdu - Sin Milje Vujanović na Dan majki podelio neverovatnu uspomenu

Kada je završio peti razred, Milja Vujanović je sina ispisala iz škole.

‒ Šesti, sedmi i osmi razred završio sam vanredno. A i to je najverovatnije bilo preko veze pošto se ne sećam da sam uopšte učio ‒ prisetio se Leon Vujanović, na čijem profilu na Fejsbuku uz odrednicu „obrazovanje“ piše: „Medical Laboratory Science, Austin Peay State University“.

‒ Činjenica da sam i pored „rupa“ u najosnovnijem obrazovanju uspeo ne samo da diplomiram, već i da savladam i razumem ćelijsku biologiju i medicinsku laboratorijsku dijagnostiku čini me vrlo ponosnim. U to sam uložio nebrojene sate ‒ kaže Leon, koji danas živi u Americi, a zadržao je majčino prezime.

Pročitajte: Bolna ispovest Maše Vujanović - Nasilje, ucene i tragični gubitak majke

Facebook

 

‒ Pucao je u Milju i rekao mom bratu: „Ubio sam ti majku“. Ugasio je cigaretu pored moje mame na podu i otišao u policiju da se prijavi ‒ svedočila je Maša o tragičnom događaju, kada je Obrad Zejak 2000. godine pucao u Milju Vujanović u prisustvu petnaestogodišnjeg Leona.

Instagram

 

Nesreća je ostavila brojne posledice na dečaka.

“Imam problem sa mucanjem koji je izazvao kompleksni PTSP, tako da mi je nekada, ali ne uvek, verbalna komunikacija otežana“, priznao je u otvorenom pismu koje je napisao prošle godine na „Dan majki“.

Tom prilikom priznao je da je način na koji se ophodi prema ljudima, životne vrednosti, pa i relativno veliki broj vrlina i mana koje poseduje, nasledio upravo od majke Milje Vujanović.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Facebook

Slične Vesti