Prvi put posle zaplene jahte vredne 530 miliona dolara oglasio se Andrej Meljničenko, svetom odzvanjaju njegove reči

Prvi put posle zaplene jahte vredne 530 miliona dolara oglasio se Andrej Meljničenko, svetom odzvanjaju njegove reči

Autor: | 14/03/2022

0

Andrej Meljničenko pozvao je na prestanak sukoba na istočnom frontu. Kako prenosi „Reuters“, ruski oligarh i jedan od najbogatijih ljudi današnjice smatra da je rat u Ukrajini velika tragedija i poručuje: „Hitno nam je potreban mir“.

Pročitajte: Spektakl od 3 miliona funti - Isplivale nikada viđene fotografije sa venčanja Sandre Meljničenko

Profimedia

 

Sankcije Rusiji zbog invazije i međunarodna izolacija pojačavaju se iz dana u dan, a posledice je osetio ne samo narod, već i tajkuni za koje Zapad tvrdi da su bliski šefu države. Italijanske vlasti u subotu su u Trstu zaplenile Meljničenkovu jahtu vrednu 530 miliona dolara, a pod katancem su i luksuzne vile koje neki ruski bogataši imaju po Evropi.

„Rat mora što pre da se zaustavi ili će nastupiti globalna kriza u sferi hrane i poljoprivrede. Cena đubriva već je previsoka, farmeri neće moći da izdrže toliki pritisak. Lanac snabdevanja poremetila je pandemija, a sada je još više uzdrman. To će prouzrokovati veću inflaciju, rast cena hrane u Evropi i verovatno nestašicu hrane u najsiromašnijim zemljama sveta“, naveo je Meljničenko u pisanoj izjavi za „Reuters“. „Kao Rus po nacionalnosti, Belorus po rođenju i Ukrajinac po krvi osećam veliku bol što bratski narodi ratuju i umiru.“

Pročitajte: Jubilej u senci rata - Sandra i Andrej Meljničenko otkazali veliku porodičnu proslavu

Profimedia

 

Meljničenko je osnivač i većinski vlasnik kompanije „Uralhem“, najvećeg ruskog proizvođača veštačkog đubriva sa sedištem u Švajcarskoj. Osnovao je i „SUEK“, koji je postao najveći proizvođač uglja u Rusiji. Usled aktuelnih dešavanja, nedavno se povukao sa rukovodećih funkcija i iz udela u vlasništvu u obe firme.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još