Bila je kao anđeo: Sestra Radoša Bajića preminula je sa samo 13 godina, poslednja zajednička fotografija zauvek je obeležila njegov život

Bila je kao anđeo: Sestra Radoša Bajića preminula je sa samo 13 godina, poslednja zajednička fotografija zauvek je obeležila njegov život

Autor: | 04/03/2022

0

Sestra Radoša Bajića izgubila je život veoma mlada 

Radoš Bajić iza sebe ima blistavu karijeru sa više od sto velikih uloga na filmu i televiziji. Dobitnik je najznačajnijih profesionalnih i društvenih priznanja. Gotovo pola veka je u ljubavi sa suprugom Milenom, a najponosniji je na svoju decu, ćerku Jelenu i sina Nedeljka, i svoje četvoro unučadi Sofiju, Lenku, Aleksandra i Filipa.

Pročitajte: Radoš Bajić - Polaska u školu se sećam po tome što nisam imao cipele

ATA Images

 

Rođen je 24. septembra sušne 1953. godine u selu Medveđi kod Trstenika, kao drugo i jedino muško dete u seljačkoj porodici oca Miloša Bajića i majke Vere.

‒ Pamćenje seže daleko, titra iznad seoskih zabrana i livada, ali uvek zastane u danu kad je moja sestrica Radmila, koja je imala samo 13 godina, napustila ovaj svet, bez greha i krivice. Odnela ju je, kao anđela svetlog lica i očiju, podmukla bolest kojoj tada nije bilo, a ni danas nema leka ‒ sa suzama u očima govori Radoš.

Pročitajte: Fotografija Radoša Bajića sa porodicom oduševila sve - Ovako izgleda njegova ćerka (foto)

ATA Images

 

Sestra Radoša Bajića preminula je veoma mlada, a baš sa njom je prvi put u životu stao pred objektiv foto-aparata.

‒ Majka je za potrebe moje prve fotografije od nekoga iz sela pozajmila dva broja veće cipele jer svoje nisam imao. Jedva sam hodao u njima, sva sreća što nisam morao da idem daleko. Možda su te tuđe cipele bile prva uloga koju sam morao da odigram, sugestivno i samouvereno, kao da su moje i kao da su mi taman ‒ seća se čuveni glumac i reditelj.

Pročitajte: Samo ona i on, zaljubljeni, srećni i ponosni na svoju ljubav - Nikad viđena fotografija sa venčanja Ksenije i Aleksandra Vučića

Bajić još pamti majčino lice, suze i naricanje i očeve vapaje i dodaje da je trenutak kad je sa Radmilom prvi put fotografisan zauvek odredio njegov život.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin