Dosije Ljudmila: Bila je jedina zvanična žena Vladimira Putina, danas ljubi 21 godinu mlađeg biznismena (foto)

Dosije Ljudmila: Bila je jedina zvanična žena Vladimira Putina, danas ljubi 21 godinu mlađeg biznismena (foto)

Autor: | 02/03/2022

0

Žena Vladimira Putina intrigira javnost

Privatni život ruskog predsednika oduvek je bio obavijen velom tajne. Ista je situacija i ovih dana kada je Vladimir Putin ličnost o kojoj svet najviše priča: jedni ga smatraju zločincem, drugi oslobodiocem. Ako politiku ostavimo po strani, nema mnogo činjenica koje bi nam otkrile više o prošlosti nekadašnjeg KGB agenta, mada bi njegova bivša žena sigurno mogla štošta da kaže...

Pročitajte: Vladimir Putin voli izazove - Vikend u Sibiru

Profimedia

 
 

Tri decenije bio je u braku sa pet godina mlađom Ljudmilom Aleksandrovnom Škerbnevom, sa kojom je dobio dve ćerke, Mariju i Ekaterinu. Upoznali su se u Sankt Peterburgu, tadašnjem Lenjingradu, u kojem je Putin rođen. Ona je takođe sa Baltika, iz Kalinjingrada. Zajednički prijatelj pozvao je Putina da pogleda predstavu sa njim i još nekoliko devojaka, i tako je sve počelo. Venčali su se u leto 1983.

Pročitajte: Rođena u tajnosti, godinama skrivana - Ovo je vanbračna ćerka Vladimira Putina o kojoj bruji ceo svet (foto)

Profimedia

 

Ljudmila je diplomirala španski jezik i filologiju na Lenjingradskom državnom univerzitetu, a bila je i stjuardesa u Aeroflotu. Tečno govori francuski, portugalski i nemački, koji je neko vreme predavala na fakultetu. Pre nego što je Putin imenovan za premijera Rusije 1999. bila je predstavnica kompanije Telecom Invest u Moskvi. Ljubitelj je pozorišta i generalno kulturnih dešavanja, a rekreativno se bavi tenisom i skijanjem.

Pročitajte: Zašto Putin krije decu - Tajni život ćerki vladara Rusije

Profimedia

 

Žena Vladimira Putina nikad nije bila sklona eksponiranju u javnosti, i u ulozi prve dame uglavnom se držala po strani i izbegavala da se nađe u vidokrugu kamermana i fotografa. S druge strane, njeni nastupi bili su regulisani državnim protoklom. Kada se razvela od Putina, izjavila je samo: „Naš brak je završen zbog činjenice da se jedva viđamo. Vladimir je potpuno posvećen poslu. Deca su odrasla, svako od njih živi svoj život.“ Šuškalo se, međutim, da kamen spoticanja nije bio njegov preveliki fokus na posao, već na – vanbračne afere.

Pročitajte: Udobno i moderno - Izdanje Vladimira Putina o kome svet priča (foto)

Profimedia

 

Otkako su 2014. godine krenuli svako svojim putem, Ljudmili se gubi svaki trag. Ili, ne baš svaki. Da nastavimo priču u filmskom KGB-ovskom maniru i otvorimo njen dosije... Nedavno se saznalo da je ubrzo posle razvoda pronašla novu ljubav. Zove se Artur Očeretni, mlađi je od nje 21 godinu, uspešan je biznismen, poseduje raskošnu vilu pored letovališta Bijaric u francuskim Pirinejima, a u braku su od 2015. Gospođa Ljudmila definitivno nije gubila vreme.

Pročitejte: Vladimir Putin - Moji roditelji su živeli od plate i ponekad su pozajmljivali novac

Profimedia

 

A njen bivši muž? On nije gubio vreme ni dok su bili zajedno. Navodno je prevario tadašnju suprugu sa čistačicom Svetlanom Krivonoginom, sa kojom je dobio ćerku Jelizavetu. Iako ta priča nije potvrđena, tajanstvena ćerka, kojoj je sada 17 godina, raspolaže milionima. Mnogi veruju da je Putin sve vreme finansira, ali – uz zavet ćutanja. Naravno, ukoliko je sve ovo istina. Ruski tabloidi još davnih dana su pisali da je, takođe dok je bio u braku, počeo aferu sa uspešnom gimnastičarkom Alinom Kabajevom, i da mu je ona rodila još jednu ćerku i dva sina, blizance. Ona je, kažu, i dalje aktuelna.

Pročitajte: Ova lepotica biće prva dama Rusije? Putin progovorio o ženidbi! (foto)

Profimedia

 
 
 

Ipak, kada je reč o Putinovim ljubavima, fokus svetskih medija ovih dana je na Ljudmili. S pravom se pitaju šta sve zna žena koja je tri decenije provela sa čovekom oko kojeg se zbog najveće planetarne krize posle Hladnog rata lome koplja...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti