Zaljubila se i napravila grešku karijere: Svoj najveći hit Oliver Mandić zapravo je pisao za ovu poznatu pevačicu

Zaljubila se i napravila grešku karijere: Svoj najveći hit Oliver Mandić zapravo je pisao za ovu poznatu pevačicu

Autor: | 15/01/2022

0

Pesma Ljuljaj me nežno pisana je za nju, ali je sudbina uplela svoje prste

Oliver Mandić početkom osamdesetih bio je sinonim za avangardu na ovdašnjoj sceni. Po svemu drugačiji, od muzike do pojave. Nije snimio mnogo albuma, ali svaka njegova pesma postala je hit. Pored ostalih, i danas se, kad atmosfera ponese, rado đuska uz „Ljuljaj me nežno“.

Pročitajte: I najbolji greše - Čola odbio pesmu koja je postala vanvremenski hit, neki tvrde da se i danas kaje

 

Pesmu je napisala Marina Tucaković, a Oliver, koji ju je komponovao, planirao je da je da Maji Odžaklijevskoj. Pevačica, koja je u to vreme vrlo uspešno nastupala na popularnim „morskim“ festivalima, bila je oduševljena Mandićem i želela je da komponuje nešto za nju. Njegova pevačka karijera tek je trebalo da počne, a okidač je bila upravo pesma koju Maja ‒ nije snimila.

‒ Meni nije padalo na pamet da pevam. Uopšte me nije interesovalo, za mene kao muzičara to je bila degradacija. Ja sam želeo da budem klavijaturista u džez-orkestru ‒ otkrio je mnogo godina kasnije.

Pročitajte: Volela ga je i patila za njim - Oliver Mandić bio je velika ljubav Marine Tucaković (foto)

ATA Images

 

Pesma Ljuljaj me nežno obeležila je Oliverovu karijeru

Snimio je matricu, otišao u Split, u studio poznatog producenta Enca Lesića, i čekao Maju. Međutim, od nje ni traga, ni glasa... Zaljubila se u jednog splitskog gitaristu i nije se pojavljivala. No, isticalo je vreme za boravak u studiju koji je trebalo da zauzmu drugi muzičari, pa je Enco predložio Oliveru da on snimi pesmu.

‒ To je uvreda! Gde ja da pevam! Svi će mi se smejati. Jesi li ti normalan, šta me nagovaraš da se brukam... ‒ burno je reagovao Mandić.

Pročitajte: Ceca posle 25 godina otkrila istinu o svom velikom hitu Idi dok si mlad - Ta pesma pisana je za ovu pevačicu

Mirko Tabašević

 

Ipak je otpevao pesmu i s njom se vratio u Beograd. Nije smeo nikome da je pusti, a na Maju je bio vrlo ljut. Ali... Znamo svi da je priča, bar po Olivera Mandića, imala srećan kraj.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti