I najbolji greše: Čola odbio pesmu koja je postala vanvremenski hit, neki tvrde da se i danas kaje

I najbolji greše: Čola odbio pesmu koja je postala vanvremenski hit, neki tvrde da se i danas kaje

Autor: | 12/12/2021

2

Pesma Zdravka Čolića mogla je da bude ova vanvremenska balada

Zdravko Čolić odbio je da snimi pesmu koju mu je osamdesetih godina ponudio Momčilo Bajagić Bajaga, jer navodno nije prepoznao hit. Čuveni muzičar zadržao ju je za sebe i objavio na albumu „Neka svemir čuje nemir“. Reč je o prelepoj baladi „Kad hodaš“.

Pročitajte: Ceca posle 25 godina otkrila istinu o svom velikom hitu Idi dok si mlad - Ta pesma pisana je za ovu pevačicu

Nikola Segan

 

Tri decenije kasnije Bajaga je otkrio pravu istinu o nagađanjima po kojima Zdravko i danas žali što je odbio pesmu koja je u međuvremenu postala večna.

‒ Nije Čola odbio baš ovu verziju, iskreno, ponudio sam jednu slabiju. Imao sam jednu strofu viška i mislim da sam promašio glavnu temu. Moj kum Miša Aleksić i ja, a tada sam još bio u „Ribljoj čorbi“, otišli smo kod Zdravka Čolića i Kornelija Kovača i odneli im četiri stvari: „Tvoje oči“, „Afrika“, „Kad hodaš“... Iskreno, tu pesmu nisam dobro završio, a sigurno je ni ja ne bih uzeo u toj verziji – ispričao je Bajaga za „Kurir“ i istakao da se Zdravku Čoliću jedna stvar ne može desiti:

Pročitajte: Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori - Luda vožnja duga 36 godina!

Nebojša Babić

 

‒ Legenda je da Čola nije prepoznao dobru pesmu.

Komentari (2)

Loading
Lucky 04:03 13.12.2021
Odgovori

Ta pesma nije ni bila za Čolu. Zdravko je pevac a ne recitator. Koliko god da je dobar tekst nije bas za pevanje u oratnji ove muzike. Muzicka obrada bi morala biti mnogo kompikovanija i kompaktnija za Čolica. A sem toga i nije bas hit. Čola je ipak u pravu.

Posteno 23:11 13.12.2021
Odgovori

Cuj ovog cara "nije bas hit" O.o ti onda slusas colu i dzidzi midzi i uzivaj

hellomagazin.rs hellomagazin