Ležao u lokvi krvi, lekari ga dva puta vraćali u život: Sin Nade Topčagić doživeo stravičnu nesreću

Ležao u lokvi krvi, lekari ga dva puta vraćali u život: Sin Nade Topčagić doživeo stravičnu nesreću

Autor: | 12/11/2021

0

Sin Nade Topčagić doživeo pravu dramu 

Pevačica Nada Topčagić decenijama važi za omiljenu koleginicu, ali i pravog veseljaka, pa je često gošća televizijskih emisija zabavnog karaktera, muzičkih manifestacija, raznih slavlja. Ipak, ona i suprug Zlatko Đorđević najbolje znaju da joj nije uvek bilo do pesme i veselja. U najtežim trenucima trudila se da niko ne primeti najveći očaj, pa je osmeh koristila kao „štit“.

Pročitajte: Nada Topčagić se pojavila na sahrani Marinka Rokvića - Jednu rečenicu je ponavljala naglas

Boško Karanović

 

Sin Nade Topčagić umalo izgubio život na skijanju

Pravu dramu doživela je 2010. godine kada je njen sin jedinac Miroslav, koga svi zovu Mikica, na skijanju na Jahorini doživeo tešku povredu. Pre nego što je stigla služba spasavanja dvadeset minuta ležao je povređen na snegu. Toliko je krvi izgubio da je malo nedostajalo da ostane bez desne noge, a lekari su ga kasnije dva puta vraćali iz kliničke smrti.

‒ Dok Zlatko i ja nismo došli do njega nismo verovali da je uopšte živ. Hteli smo da ga prebacimo za Beograd, a pošto nije bio sposoban da se vozi kolima ili sanitetom, pokušali smo da nađemo helikopter. U tome su nam najviše pomogle Marija Šerifović i njena majka Verica, kojima sam zahvalna dok sam živa ‒ pričala je svojevremeno Nada.

Pročitajte: Nada Topčagić - Čuvam DNK Zlatana Ibrahimovića

 

 

Ipak, ni prebacivanje u bolnicu u Beogradu nije bilo garant da će njen sin preživeti.

‒ Mikijevo stanje danima je bilo nepromenjeno. Nekoliko nedelja nije osećao stopalo. Ne dao bog nikome ono što sam tada preživela. Život mi se u sekundi pretvorio u pakao, dobro da sam i ostala živa ‒ bila je iskrena pevačica.

Boško Karanović

 

‒ Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega, dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saralitićem, spasili su život mom Miroslavu. Doktor Slavko završio je smenu i krenuo kući u trenutku kada su Mikicu dovezli u bolnicu. Kad je video mladog čoveka, vratio se i dva puta ga vraćao u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo pa su mu neprekidno dodavali nove jedinice krvi. Postojala je opcija da mu iseku nogu, ali je dr Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili ‒ prisetila se Nada Topčagić jednom prilikom detalja tragedije koja se na kraju srećno završila.

Miroslav je danas u braku, ima dvoje dece, ćerku Mariju i sina Marka, koje baka Nada obožava.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin