Pamtila je celog života: Milena Dravić mu je i ovo oprostila

Pamtila je celog života: Milena Dravić mu je i ovo oprostila

Autor: | 14/10/2021

0

Milena Dravić. Neponovljiva, jedna i jedina, u večnost se preselila na današnji dan pre tri godine. Mnogo je priča i anegdota iz uzbudljivog života legendarne glumice, a među manje poznate spada „epizoda“ kada je oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan.

Pročitajte: Vraćeno ono što joj pripada - Kako je ispunjena poslednja želja Milene Dravić

Petar Đorđević

 

Kako je jednom prilikom otkrila hrvatskim medijima, neprijatno iskustvo koje je doživela 1971. godine pamtila je celog života. Naime, dok je bila na probi svoje prve predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ javili su joj da je njen stan obijen i da su iz njega nestale sve dragocenosti. Na poziv policije istog časa napustila je pozorište i otišla kući, gde je zatekla policiju.

A onda se, nekoliko godina kasnije, dogodio susret kakav ni holivudski scenaristi ne bi mogli da izmisle.

Pročitajte: Dirljiva priča o prijateljstvu Kako je Rade Šerbedžija ovekovečio uspomenu na Gagu Nikolića

Dok je sedela u jednom kafiću u Kotoru prišao joj je konobar i pitao da li može da joj se pridruži „čovek koji joj je počistio stan“.

Zbunjena Milena nije odmah shvatila šta znači „čišćenje“, budući da su njenu kuću, kako je ispričala, uvek sređivale žene, a ne muškarci. Ipak, dozvolila je konobaru da pošalje misterioznog gospodina. On joj je pružio ruku, seo preko puta nje i otvorio dušu.

– Ja sam onaj koji vam je 1971. opljačkao stan. Odneo sam sve vredne stvari i prodao ih. Ja sam običan lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti?

Pročitajte: Iskra Brajović - Moja Ines ima dobru vilu koja bdi nad njom, a to je Milena Dravić

Petar Đorđević

Milena Dravić bila je žena velikog srca

Milena je ostala u šoku. Dugo je nepoznatog čoveka gledala u oči, a onda shvatila značenje reči „čišćenje“ i samo rekla: „Opraštam vam“.

Izgovorila je to svesna da joj nikad nisu vraćene pokradene stvari, među kojima su bile nagrade i nakit. Čak je želela da sazna nešto više o životu dotičnog gospodina lopova. Kada ga je pitala šta radi u Kotoru, objasnio joj je da se sada bavi poštenim poslom, da se smirio, oženio, da ima decu.

Čuvena glumica često je govorila da joj je ljubav najveća inspiracija i nešto što ju je pokretalo celog života, a ova priča je još jedna potvrda da je, osim velikog talenta, imala i veliko srce.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin