Sofija Rajović otvorila dušu: Moja borba sa bolešću dugo traje, sve sam moguće probala

Sofija Rajović otvorila dušu: Moja borba sa bolešću dugo traje, sve sam moguće probala

Autor: | 30/09/2021

0

Zdravlje Sofije Rajović - dugo nije znala srž svog problema

Glumica i voditeljka Sofija Rajović danas je na televiziji Doktor (TV DR) otkrila sa kojim se to zdravstvenim problemom već duže vreme bori, a sve kako bi pomogla onima koji možda u ovom trenutku vodeistu bitku.

Reč je o insulinskoj rezistenciji za koju je Sofiji trebalo čak godinu dana lutanja po različitim lekarskim ordinacijama kako bi je ustanovila, a da nešto nije u redu najpre je primetila njena prijateljica sa kojom je živela u Majamiju.

Pročitajte: Sofija Rajović - Kada sa nekim imate dete, ne možete samo da odete, a ni da se pravite da se ništa nije dogodilo

- Od momenta kada sam došla u Majami, prošla su 23 dana kada mi je prijateljica kazala: "Sofi, mislim da si se malo ugojila". Onda sam stala na vagu i videla da pokazuje 73 kilograma, a u Ameriku sam stigla sa 63. Tada sam shvatila da nešto nije u redu jer u ishrani nisam ništa drastično promenila da bih dobila deset kilograma.

Po povratku u Beograd odmah je krenula na dijetu, međutim rezultata nije bilo.

- Radite sve, a nema nikakvih rezultata. Posle nekog vremena bila sam na ivici nervnog sloma. Ustajala sam nesrećna i u krevet išla nesrećna i gladna. Lekari su mi mesecima govorili da je sve u redu.

Kako je objasnila, niko joj od lekara nije ni spomenuo insulinsku rezistenciju.

Pročitajte: Sofiji Rajović nije važan samo poslovni uspeh - Biću ispunjena i kad se budem posvetila deci

Printscreen

 

- Imala sam stravične napade za slatkišima. U jednom momentu sam sebe hvatala da pojedem pola kilograma sladoleda, a i dalje mi se jede. Konačno sam došla kod lekara koji mi je preporučio OGTT test i tada sam saznala da patim od tog stanja i dobila terapiju. Svoj problem i dalje nisam rešila, za to je ipak potrebno vreme.

Neki od saveta za sve koji se možda sada suočavaju sa istim problemima je:

- Moj otac je bio doktor i uvek je govorio - sve što saznate na vreme je rešivo. Idite lekaru. Nisam znala da viski ima 480 kalorija, bolje je da pojedete biftek. Brza šetnja delotvornije je od trčanja, najbolje je – uveče.
Kilaža mi nije varirala i bila sam najzadovoljnija kada sam pet dana pazila šta jedem, a dva dana davala sebi oduška. Prijatelji i porodica moraju da vam budu podrška, a ne da vas osuđuju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti