Sahranjen Lane Gutović: Emotivan govor glumčevog sina rasplakao prisutne (foto)

Sahranjen Lane Gutović: Emotivan govor glumčevog sina rasplakao prisutne (foto)

Autor: | 28/08/2021

1

Sahranjen Lane Gutović - otišao je jedan od najvećih velikana srpskog glumišta

Glumac Milan Lane Gutović koji je nakon teške bolesti preminuo u 75. godini života, sahranjen je danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu. Kako je za života izjavio je da ne želi biti u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, porodica je ispunila i poslednji želju, sahranivši ga na istom mestu gde počivaju i glumčevi roditelji. 

Ata Images

 

Porodica, kolege, prijatelji i svi poštovaoci njegovog lika i dela, došli su da se poslednji put oproste od velikana srpskog glumišta. Skrhani od bola nevenčana supruga Biljana Knežević, sinovi Janko i Spasoje, kao i ćerka Milica ispratili su Laneta na večni počinak. Nakon spuštanja u groblnicu, glumčev naslednik održao je emotivnan govor koji je sve prisutne doveo do suza:

- Uvek je išao težim putem, sada lakšim. Ostavio nas je da idemo bez njega. Hteo je da ode tiho i mirno, bez cveća, muzike i uz običan krst. Hteo je da ode nevidljivo, nismo mu to ispunili.

Pročitajte: Lane Gutović je iza sebe ostavio troje dece - Ime prve supruge niko ne zna, a ona je bila njegova velika ljubav (foto)

Ata Images

 

Među prvim kolegama koje su se pojavile bile su Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković, a ubrzo su se pridružili i Ivana Dudić, Goran Sultanović, Andrija Milošević, Aleksandar Srećković Kubura, Voja Brajović, Dragan Petrović Pele, Vesna Trivalić, Milena Vasić, Irfan Mensur i mnogi drugi. Takođe sahrani je prisusvovao i Dule Savić sa suprugom. 

Ata Images

 

Ata Images

 

Podsetimo, Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Pročitajte: Opaka bolest uze i njega - Preminuo Milan Lane Gutović

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom, balerinom Pozorišta na Terazijama, sa kojom ima sinove Janka i Spasoja.

 

Komentari (1)

Loading
Gorica Damjanovic 08:00 29.08.2021
Odgovori

Otisao je najveci medju nama onaj koji je umeo tsko divno da nas nasmeje , go suza. Dragi moj stetan put u vecnost.

hellomagazin.rs hellomagazin