Voli je punih 27 godina, spasila mu je život i dala vetar u leđa: Supruga Dejana Savića je žena heroj (foto)

Voli je punih 27 godina, spasila mu je život i dala vetar u leđa: Supruga Dejana Savića je žena heroj (foto)

Autor: | 09/08/2021

4

Supruga Dejana Savića je njegova najveća podrška

Vaterpolo-reprezentacija Srbije, predvođena Dejanom Savićem, obradovala je naciju zlatnom medaljom osvojenom na upravo završenim „Olimpijskim igrama“ u Tokiju.

Iako se za većinu navijača u Srbiji prvo mesto prosto „podrazumevalo“, selektor je istakao da je put do zlata bio izuzetno težak.

‒ Nije bilo potrebno toliko snage, koliko psihološkog momenta, posle svega što su ovi dečaci istrpeli od svog detinjstva, preko odrastanja kroz reprezentaciju, pa ovih osam godina sa mnom. Definitivno nije lako ‒ izjavio je Dejan Savić u prvom zvaničnom obraćanju. A zatim je uz smeh dodao:

‒ Sada svi shvataju kako je mojoj ženi.

Pročitajte: Svaka čast - Dejan Savić ponovo najbolji trener na svetu!

Guliver Getty Images

 

Bobana Savić, supruga čelnog čoveka našeg vaterpolo-tima, stajala je uz njega i kada je nizao uspehe, ali i kada je bilo teško. Dejan i ona su, bukvalno, odrastali zajedno, budući da je njihova ljubav započela još u srednjoj školi.

Zvuči kao podatak za rubriku „verovali ili ne“, ali činjenica je da su Savići u skladnom braku dve decenije, a u vezi 27 godina. Imaju dvoje dece, ćerku Danilu i sina Maneta.

ATA images

 

Supruga Dejana Savića podrška u dobru i zlu 

Život profesionalnog sportiste podrazumeva česta putovanja, odsustvovanje od kuće, nedovoljno vremena za porodični život. Uprkos brojnim poteškoćama Bobana i Dejan Savić opstali su zajedno duže od četvrt veka.

‒ Nije bilo lako, a iskreno mislim da je Bobani bilo teže. Razdvojenost je na našu vezu imala i pozitivnog i negativnog uticaja. Teško je biti bez nekog fizički, ali to ti u isto vreme povećava želju da ga vidiš i budeš sa njim. Ne znam da li je preduslov za uspešnu karijeru profesionalnog sportiste da ima dugu i stabilnu vezu. Verujem da to nema veze jedno s drugim. Sve ide iz glave. Ako želiš da uspeš i znaš koji ti je cilj, ti ćeš ga ostvariti. Na ovaj ili onaj način ‒ ispričao je jednom prilikom selektor Savić.

Pročitajte: Najlepše za kraj - Vaterpolisti Srbije odbranili olimpijsko zlato (foto)

Privatna Arhiva

 

A da je Bobana njegov lični heroj, podsetio je i nedavno, kada se izborio sa virusom korona.

‒ Moja supruga je pobedila. Ona me je spasila homeopatijom. Pitaj Boga šta bi bilo. Spasila me je, ponavljam ‒ istakao je Dejan Savić u intervjuu za „Sportski žurnal“.

Komentari (4)

Loading
Olgica 08:12 10.08.2021
Odgovori

... I za Bobanu molim zlatnu olimpijsku medalju kao i sve koje je tim do sada osvojio!!

Goran Tomic 12:51 10.08.2021
Odgovori

Nema se tu sta reci , najbolji su na sveru iskljucivo zato sto su kao jedna porodica .

Sanja 15:10 11.08.2021
Odgovori

E ovo je jedan lep tekst koji daje veru u opstanak braka i porodice kao institucije, kao stuba i preduslova zdravog društva. Kad bi se više pisalo o ovako uspešnim i časnim ljudima koji su pravi primer našoj omladini a manje (nimalo) o nekim starletama, pevaljkama, sponzorušama i njihovoj deci koja idu njihovim stopama pravo u propast i vuku za sobom sve više mladih ljudi, gde bi nam kraj bio...Sve najbolje porodici Savić!

hellomagazin.rs hellomagazin