Nakon dve godine medijske izolacije Tanja Vojtehovski pokrenula novi posao (foto)

Nakon dve godine medijske izolacije Tanja Vojtehovski pokrenula novi posao (foto)

Autor: | 19/07/2021

4

Gde je Tatjana Vojtehovski bila do sad i čemu se posvetila u potpunosti

Nakon što je prestala da se emituje njena emisija „Život priča“ Tatjana Vojtehovski povukla se sa malih ekrana i nestala iz epicentra medijskih zbivanja.

Novinarka sa dugogodišnjim stažom, koja je zbog britkog jezika i strogog stava prema sagovornicima odavno ponela titulu „čelična lejdi srpskog novinarstva“, redovno se oglašava na „Tviteru“ gde, osim stavova o političkim i društvenim prilikama, iznosi i detalje iz privatnog života.

Pročitajte: Tanja Vojtehovski - Razvod nije tragedija

Mirko Tabašević

 

„Danas je tačno godinu dana kako sam izbacila šećer i brašno iz ishrane i tačno godinu dana kako sam mislila da je to nemoguće da izguram“, napisala je u poslednjoj objavi.

Odgovor na pitanje gde je Tanja Vojtehovski, koje se među prvima pojavi kada se na „Guglu“ ukuca njeno ime, sažeto je u najavi koja se ovih dana pojavila na društvenim mrežama: „Sve što vas zanima o NLP alatima, veštinama i kako metodologija funkcioniše sada možete saznati uživo u razgovoru sa Tatjanom Vojtehovski“.

Pročitajte: Tatjana Vojtehovski - Sama sebi bih mogla da budem gost u emisiji

„Šta je u stvari neurolingvističko programiranje? Zašto bi neko učio NLP“, pita se na glas Tanja Vojtehovska u kratkom video-prilogu i ujedno daje odgovor.

- NLP je vrlo složena metodologija utemeljena u neuronauci. Pomaže nam da osvestimo niz procesa koji se dešavaju u nama tokom komunikacije, a znamo vrlo dobro da ishod komunikacije može biti da se sa nekim razumemo, a sa nekim baš i ne. Dakle, ova metodologija nam pomaže da osvestimo nesvesne procese u nama koji prethode našim postupcima, donošenju odluka, postizanju određenih ishoda, kao i samom komunikacijskom procesu koji svakodnevno utiče na naš život. Nama NLP kao takav u stvari ne treba, ali ishod koji dobijamo u životu kada znamo NLP metodologiju nam je neophodan.

Poznata Novosađanka na kraju obraćanja dodala je:

- Jedanaest godina ja živim NLP i danas sam NLP trener, ovoj metodologiji podučavam druge. Kada se osvrnem, žalim samo zbog jedne stvari, što sve ovo nisam naučila ranije.

Pročitajte: Tatjana Vojtehovski - Verujem i u brak i u razvod kao životne opcije i odluke

Mirko Tabašević

Tanjino interesovanje za ovu oblast ne treba da čudi ukoliko se ima u vidu da je njena majka diplomirani psiholog.

- Moj način posmatranja stvari nije udoban, ali ni život nije udoban, a i mnogo je bolje nego da se ukrug lažemo. U celoj mojoj porodici podrazumeva se takvo ponašanje. Sestra i ja šalile smo se da su deca obućara uvek bosa, a da smo nas dve deca psihologa. Tako sam vaspitala i moju ćerku. Šta je – da je, rešićemo, ali moramo da znamo o čemu je reč. Nemoj da ozbiljnu bolest lečimo čajem od nane samo zato što se bojimo da izgovorimo ime - ispričala je svojevremeno Tanja Vojtehovski u intervjuu za Story.

Komentari (4)

Loading
Tatjana 12:51 20.07.2021
Odgovori

Sjajna,obraxovana,realna zena, pored toga sto je profesiinalac,sto je kreativna,britka i blistavog kritičkog uma ipak nije lišena empatije sa kojom su mnogi u deficitu.Uvek otvara nove vidike i drugačije načine sagledavanja...tako je i ovog' puta! Bravo Tanja,ti si sjajno biće,jako volim to sto radis i način na koji radis.Falis mnogima...vraćaj se pod hitno da naučimo nesto korisno i lepo!

Marija 20:01 20.07.2021
Odgovori

potpuno je jasno da se zena povukla iz posla koji je odlicno radila jer je ko zna sta dozivela, pretnje i pritisak. sigurna sam da je NLP samo njen izbor da ne rizikuje zivot. tuzno gde zivimo

Lola 23:18 20.07.2021
Odgovori

Maestralna u tehnici komunikacije, sto je dokazala novinarstvom sa stavom ali bez presude, verujem da je samo stigla do dragocenih visina u toj oblasti. Poklonik sam novina ali ne i bezuslovne primene novotarija, pa uz vec prisutnu inteligenciju, sugestivan nastup i vokal, pitam da li tehnika doprinosi mekoci verbalnog pristupa, kako se u Srbiji sscuvati od ontologije negativiteta i nauciti da se ne pristaje na pristajanje. Bravo Tanja, samo napred. Neka javnu rec imaju oni koji su svesne njene odgovornosti i lepote.

Snežana Ilić hellomagazin