Krv nije voda: Beba Balašević objavila pesmu koja od prve do poslednje note miriše na Đoleta

Krv nije voda: Beba Balašević objavila pesmu koja od prve do poslednje note miriše na Đoleta

Autor: | 08/07/2021

15

Beba Balašević napisala pesmu poput bajke

Beba Balašević održala je obećanje. Iz porodične manufakture u ulici Jovana Cvijića upravo je izašla pesma „Sve bajke sveta“, koju je mlađa ćerka čuvenog panonskog mornara napisala za „Gospon Tamburaše“. Renomirani novosadski ansambl često je pratio Đorđa Balaševića na koncertima.

‒ Naša veza sa onima koji su Negde Drugde je da budemo onakvi kakvima bi oni voleli da nas vide. Gospon Tamburaši i ja pouzdano znamo da je to ni manje ni više nego u bajci. Okruženi dobrim vilama, kraljicama, patuljcima, belim zečevima koji kasne na čajanku dobrih luda... Hvala im što su nam pomogli da napravimo bajku – napisala je Beba na „Fejsbuku“, najavljujući singl koji od prve do poslednje note „miriše“ na Balaševića. To je taj čarobni prah, glasio je jedan od prvih komentara.

Pročitajte: Tatina ćerka, nema promašaja - Prvi put posle Đoletove smrti oglasila se Beba Balašević

Petar Đorđević

 

U maštovitom spotu se, pored članova orkestra i, naravno, malog belog zeca, pojavljuje i Đoletova starija ćerka, glumica Jovana Balašević. Tamburaši su na društvenim mrežama otkrili kako je počela ova lepa muzička priča.

‒ Ideja za pesmu zaista počinje kao bajka: „Bilo jednom...“ Sa Bebom smo već godinama kao porodica i u jednom od naših druženja došli smo na ideju da zajedno napravimo pesmu „Sve bajke sveta“. Tekst i muziku uradila je Beba, aranžman ‒ svi zajedno. Nema ničeg lepšeg nego stvarati sa prijateljima u magičnoj atmosferi. Nadamo se da ćete uživati u pesmi kao što smo mi uživali dok smo je stvarali. Ako to bude slučaj, nagovorićemo gospoja Bebu da smisli još koju.

Pročitajte: Ništa više nije bilo isto - Noć koja je Oliveri Balašević promenila život

Krv nije voda, dokazala je gospođica Balašević. Đole, tamo „negde drugde“, ne mora da brine, dok je nama nas.

 

Komentari (15)

Loading
Mirjana 15:12 08.07.2021
Odgovori

Sta reci.Deca,od takvog oca,nista manje ni moglo nije.Djordje je sad tamo negde srecan zbog toga.

Olivera 18:48 08.07.2021
Odgovori

Već sam je 2 puta odslusala i polako pevusim.... Podseća na dobro znane zvuke, hvala Bebo..... 😘

Ilija 19:07 08.07.2021
Odgovori

Gospode...samo ću to reći. Ali ajde. Nema Duje, Kine, Pere...oni žale jer nema joş ni poo godine.

Perks 21:24 08.07.2021
Odgovori

Bravo ,toliko I lepo nezna sve podseca na naseg Doleta bas sam sa nekim setam odslusa, hvala vam

Buzga 23:59 08.07.2021
Odgovori

Bebo samo napred,tata se sada ponosi tobom dok s nekim to odgore vidi sve. Nek zajedno povuku neki konac sudbine i kroz tanku nit probude ti ideju za poneki dobar stih...

Ljiljana 00:58 09.07.2021
Odgovori

Bravo...zaista, krv nije voda. Mislim da je Djole ponosan, gde god da je.

iva 07:59 09.07.2021
Odgovori

Bravoooooo!!!!!!!! Bebo o tebi će se tek pričati!!!!!! Melem za uši, konačno...... Spot magičan, tekst -muzika prava bajka....Uživala sam..... Tvoj tata bi bio ponosan.....

Marienka vrška 22:48 09.07.2021
Odgovori

Prekrasno Dobra vilo Od mog Djoleta ostali su andjeli što po zemlji hodaju. Ne tuguj rode imamo mi njegovu decu,prigrlio ih jer su deo tebe a ti deo nas.

Ela 18:29 10.07.2021
Odgovori

Divna balada. Budi u meni bajku i ljubav. Svaki put odplačem kad je slušam. Valjda je to emocija koja iskri iza prezimena Balašević. Bravo. Molim te komponuj još neku pesmu Bebo.

Anja 23:29 29.07.2021
Odgovori

Simpaticno je i podseca zaista. Mozda treba i nastaviti dalje. Samo da Jovana prestane da "pregumljuje" i da se krevelji jer ni Djordje bas toga nije imao u spotovima. Inace zaista nakon onakvog soka i gubitka za sve nas koji smo obozavali Djoleta, ovo nam dodje kao melem na dusu. Nekako, nemojte da se izgubi "ova nota' i stil koji je on drzao.

Vera 20:44 23.12.2021
Odgovori

Meni je tesko da poverujem da ovo nije Djoletova pesma! U svakom taktu se oseca Djole! Jer ko ukrade tudjeg muza, moze i tatinu pesmu...

Snežana Ilić hellomagazin