Svaka čast: Devojka Dušana Lajovića glavna tema o kojoj se priča

Svaka čast: Devojka Dušana Lajovića glavna tema o kojoj se priča

Autor: | 08/07/2021

0

Devojka Dušana Lajovića Lidija Mikić, sa kojom je godinama u skladnoj vezi, poslednjih dana oduševljava domaću javnost. Osim što je prelepa, Lidija se može pohvaliti i uspehom koji se ne viđa često. Naime, devojka našeg uspešnog tenisera nedavno je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa svim desetkama. Odmah posle toga stigle su joj lepše vesti. 

Pročitajte: Srpski tim iz snova na večeri u Madridu - Zagrljeni i nasmejani spremni za turnir

Devojka Dušana Lajovića - Ponosna sam što sam izabrala medicinu 

Kao jedan od najboljih studenata u Srbiji, Lidija je dobila stipendiju Fonda za mlade talente „Dositej“, nagradu joj je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično. Obučena u prelep žuti komplet, Lidija je samouvereno održala govor koji je prisutne podigao na noge pa je sa bine ispraćena gromoglasnim aplauzom. 

‒ Svako od nas zna kroz šta je sve prošao i koliko je truda, rada i odricanja uložio da danas stoji na ovom mestu i bude dobitnik ovako prestižne stipendije. Upravo zato stipendija „Dositeja“ predstavlja veliki podstrek i motivaciju i za nas i za buduće generacije. Ovakva nagrada podstiče nas da budućim profesionalnim radom doprinesemo sopstvenom napretku, kao i napretku nauke, čitave zajednice i cele naše zemlje. Protekli period je za sve nas bio novo i posebno teško iskustvo, ali nesumnjivo je da su doktorska profesija i medicina kao nauka dali najveći doprinos za život ljudi i pokazali koliko su važni za svako društvo.

Pročitajte: Razotkrivanje - Dušan Lajović o ritualima, snovima, Tesli i jednoj Lidiji

Zato sam ponosna što sam upravo medicinu izabrala za svoj poziv s nadom da ću zaslužiti poštovanje koje imaju naši doktori i svi medicinski radnici koji svakodnevno žrtvuju sopstveni život zarad izlečenja pacijenata. I pre nego što sam upisala medicinu znala sam koliko je važno i plemenito pomagati drugima. A sada, uz sve znanje stečeno u proteklom periodu mogu da kažem da je nekada briga za drugoga i pomoć, u ma kom obliku bila, sve što nam je potrebno ‒ rekla je Milica.  

Devojka Dušana Lajovića bila je đak generacije u Šestoj beogradskoj gimnaziji, tri puta je zauzela drugo mesto na „Republičkom takmičenju iz istorije“, autorka je tri naučno-istraživačka rada, nosilac titule iz besedništva, a sada je na sve to dodala i titulu najboljeg studenta Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Malo je reći da joj je naš sjajni teniser najveća životna podrška i ogroman vetar u leđa. 

Guliver Getty Images

 

Svaka čast, Milice! 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin