Za svoju ljubav se borila kao lavica: Jeleni Dokić otac nikada nije oprostio vezu sa hrvatskim teniserom

Za svoju ljubav se borila kao lavica: Jeleni Dokić otac nikada nije oprostio vezu sa hrvatskim teniserom

Autor: | 27/05/2021

1

Jelena Dokić - Biografija od koje se ledi krv u žilama 

Bila je čudo od deteta kome su predviđali blistavu karijeru, sve dok je niz nemilih događaja iz privatnog života nije zaustavilo u osvajačkom pohodu. Pre dve godine Jelena Dokić uzdrmala je svet biografskom knjigom „Nesalomiva“, u kojoj je detaljno opisala kroz kakvu je porodičnu dramu i torturu prolazila, a posebna poglavlja posvetila je borbi sa depresijom i kilogramima.

Kada je o prekomernoj težini reč, zahvaljujući disciplini i posebnom režimu ishrane uspela je da se bukvalno „prepolovi“. Danas konačno uživa u životu, punim plućima, srećna je pored dugogodišnjeg dečka Tina Bikića, baza im je u Australiji, a nekadašnja teniska zvezda na „Instagramu“ često objavljuje kako sve to izgleda. Nedavno je, na Hajmanovom ostrvu, proslavila 38. rođendan.

Pročitajte: Hvala ti što si me izvukao iz tame kada sam htela sve da okončam - Udala se Jelena Dokić?

Jelena je skoro 18 godina u vezi sa Bikićem, bivšim hrvatskim teniserom, što problematični otac Damir Dokić nikada nije mogao da joj oprosti. Letos je svojoj „jačoj polovini“ povodom godišnjice ljubavi uputila i dirljivu poruku:

‒ Hvala ti što si me izvukao iz tame kada sam verovala da više nema izlaza, kada sam htela sve da okončam. Hvala ti što se boriš za mene, što mi čuvaš leđa. Hvala ti što si me izlečio. Srećna sam što te imam pored sebe i ne znam šta bih bez tebe. Volim te zauvek, više nego što ćeš ikad znati. Moja ljubav, moje sve.

Jelena Dokić - Biografija u koju će se upisati venčanje

A nedavno je, u “Q&A” interakciji sa fanovima na “Instagramu”, otkrila još neke važne stvari u vezi sa njihovom zajedničkom budućnošću. Naime, još dok su boravili na egzotičnoj destinaciji jedan pratilac pitao je da li ona i Tin planiraju da se venčaju.

‒ Možda smo već venčani – bila je tajanstvena Dokićeva, ostavljajući pored odgovora „smajlija“ koji namiguje.

Drugog obožavaoca interesovalo je da li planiraju decu.

‒ Da, nadam se. To je definitivno naš plan za skoriju budućnost.

Pročitajte: Velika tuga u porodici Jelene Dokić

Ova dva momenta toliko su usijala društvene mreže da su mediji odmah krenuli u potragu i počeli da nagađaju jesu li Jelena i Tin već ozvaničili svoju dugu ljubavnu priču, pa sada prelaze na proširivanje porodice. Prilikom svojevrsne pres-konferencije na kojoj su se na mestu novinara našli fanovi, Dokićeva je na uvid stavila još sitnica i zanimljivosti iz privatnog života. Otkrila je, na primer, da joj je omiljena hrana ona sa italijanskim „potpisom“, da ponekad zaigra tenis sa nekadašnjim kolegama kada se nađu u isto vreme na istom mestu, da je sada mnogo zabavnije nego kada su se stvarno takmičili jedni protiv drugih, a čuli smo i kako bi reagovala kada bi joj deca jednog dana saopštila da žele da nastave njenim koracima.

‒ To će zavisiti isključivo od njih. Ako tenis bude njihova strast, podržaću ih u potpunosti. Svakako će imati moju podršku šta god da izaberu kao životni poziv.

Saznali smo da ozbiljno razmišlja da se upusti u popularni onlajn izazov zvani podkast, kao i da će njen sledeći projekat imati dokumentarni karakter. Biće to, kaže, nešto „veoma specijalno“. U planu je i nova knjiga. Prisetila se dana kada se njeno ime nalazilo na listama favorita prestižnih svetskih turnira, otkrivši da su najnezgodnije protivnice bile Serena Vilijams, Lindzi Devenport, Monika Seleš, Štefi Graf, Dženifer Kaprijati. Monika je bila njen idol i srećna je što je imala priliku ne samo da je upozna već i da sa velikom šampionkom ukrsti reket i podeli teren. Takođe, sprema se da komentariše mečeve na predstojećem „Rolan Garosu“ i „Vimbldonu“ za jednu televiziju, u čemu se, inače, izvrsno snalazi.

Pročitajte: Imala je 120 kilograma, a sada je neprepznatljiva - Jelena Dokić objavila sliku u kupaćem kostimu (foto)

Omiljeno godišnje doba joj je leto („nikako ne volim zimu i hladnoću“), a omiljeni gren slem onaj kod kuće, „Australijan open“. Prva destinacija do koje će se uputiti po prestanku pandemije definitivno je Evropa, jer želi da obiđe porodicu i prijatelje („nisam ih videla već 18 meseci...“), a pored Melburna najviše voli Sidnej i Njujork. Na pitanje koji film joj je favorit, odgovorila je da je teško odabrati samo jedan.

‒ Neka bude „Beležnica“. Beskrajno sam romantična.

Da se nije posvetila tenisu, verovatno bi bila stjuardesa, jer je to želela kao devojčica. Mnogo voli životinje i razmišlja da se u budućnosti više pozabavi nekom vrstom pomoći ugroženima. Osim „belog sporta“ prati „Formulu 1“, fudbal, košarku, gimnastiku, a i neke popularne serije, kao što su „Kruna“ i „Emili u Parizu“.

Jelena Dokić - Biografija prepuna bola i iskrene ljubavi 

Kada je odlučila da svoje bolno iskustvo podeli sa drugima, nije bilo nimalo lako prisetiti se tih trenutaka i staviti ih na papir, ali je, na posletku, bilo oslobađajuće:

‒ Pisanje knjige pomoglo mi je da sa leđa skinem ogroman teret. Nisam ni bila svesna koliko je tuge i trauma još ostalo u meni, iako sam tada već bila daleko od svega. Taj osećaj bio je neverovatan, zauvek je promenio moj život. Nikad nisam bila srećnija nego što sam sada.

Motivaciona poruka kojoj se Jelena Dokić uvek vraća i koja joj služi kao podsetnik da se nikad ne treba predavati glasi: nije važno koliko puta smo pali, već koliko puta smo ustali posle pada. Australijska teniserka srpskog porekla, nekad četvrta na planeti, imala je i nekoliko saveta za prevazilaženje problema.

‒ Veoma je važno da ostanemo pozitivni, da verujemo da ipak postoji svetlo na kraju tunela, da nikad ne gubimo nadu. Fokusirajmo se na stvari koje možemo da kontrolišemo. Ništa ne traje večno, pa ni teška vremena. I zapamtimo, jači smo nego što mislimo. Nismo svesni koliko smo snažni sve dok nam to ne ostane jedini izbor.

Komentari (1)

Loading
Desanka Brajic 03:56 28.05.2021
Odgovori

Bas mi je drago za Fokivku da je bar sad srecna I da dobije decu bar jedno i bice sve ok

Snežana Ilić hellomagazin