Ognjen Amidžić: Nadam se da Matija neće ostati jedinac

Ognjen Amidžić: Nadam se da Matija neće ostati jedinac

Autor: | 26/04/2021

0

Voditelj Ognjen Amidžić godinama nas uveseljava svojom autorskom emisijom i šarmom koji je, kako je otkrio, od njega nasledio sin Matija. Prilikom gostovanja u emisiji „Premijera vikend specijal“ popularni voditelj otvoreno je govorio o životnim trzavicama, lepim i manje lepim trenucima, prisetio se detinjstva, ali i istakao da ne bi voleo da sedmogodišnji Matija ostane jedinac.

Pročitajte: Posle sedam dana, konačno kod kuće - Evo šta Ognjen Amidžić kaže o svom zdravstvenom stanju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AmiG Show (@amigshow)

‒ Detinjstvo mi je bilo super. Živeo sam u srećnom okruženju, u zdravoj porodici, državi koja je imala potencijal. Ništa mi nije nedostajalo. Suza se sećam samo kada su me tukli, a znalo se kad se dobijaju batine, kad ih zaslužiš. Bio sam problematičniji u kući, nego u javnosti. Prvo dete, razmaženo... U školi sam uvek bio primeran. Moja sestra je dve i po godine mlađa od mene, uvek smo okej funkcionisali. Nisam je udarao, ali voleo sam da je nerviram – ispričao je Ognjen.Malo ko zna da je Amidžić bio pasionirani ljubitelj rukometa ali i da je uspešno godinama trenirao ovaj sport, a strašne situacije navele su ga da loptu ostavi po strani:

Malo ko zna da je bio pasionirani ljubitelj rukometa, da je godinama uspešno trenirao, a evo šta ga je navelo da loptu ostavi po strani:

‒ Bio sam „vukovac“, ali sam maturski rad uradio slabo, dobio sam dvojku. Igrali smo rukomet, bili smo popularni kod devojčica, nas četvorica, petorica. Posle, kad sam studirao, vreme se promenilo. Verovao sam da ću biti rukometaš, u Šapcu sam gledao najbolje igrače na svetu. Sankcije koje su nastupile ubile su rukomet u Srbiji. Nije bilo sale, nije bilo struje... Mene je to strašno pogodilo, razočarao sam se i nikada više nisam uzeo loptu.

Pročitajte: Ognjen Amidžić - Kod mene je porodica pre svega, a onda posao, nema tu velike filozofije

Ognjen Amidžić često ističe koliko je bio vezan za oca, zbog koga je i zavoleo posao kojim se proslavio. Novinar Zoran Amidžić ubijen je 1991. u Hrvatskoj dok je sa kolegama bio na zadatku.

- Odrastao sam uz oca novinara. U to vreme televizija je bila jedna, pokrivala je celu Jugoslaviju, i to je bio ozbiljan posao. Moj najteži dan u životu bio je kada sam izgubio oca. Čitava ekipa je stradala, krenuli su nazad sa izvršenja zadatka, spremljena je zaseda, presreli su ih. On je bio fanatik što se posla tiče, a „Televizija Šabac“ bila je prva lokalna televizija koja je napravljena u Jugoslaviju. Bio sam kod kuće kad su mi javili da je tata poginuo. Godine 1992. počeo sam da radim na radiju, a 1994. na televiziji. Imao sam dobru ekipu, bili smo klinci, radili smo, pravili neobične emisije. Uz tatu sam se toliko naslušao o informativi, znao sam da napišem i reportažu i vest. Kada se desilo to što se desilo, mama me je zaklela da ne idem u informativu. Iskreno, nisam ni planirao, zanimao me je „MTV“ ‒ ispričao je Amidžić o profesionalnim počecima.

Voditelj Ognjen Amidžić - Gitara će me uvek podsećati na njega

 

 

Godine 2005. sa glumcem Marinkom Madžgaljem osnovao je muzičku grupu „Flamingosi“.

‒ Ta priča završila se prirodno i nemoguće je da se nastavi. To što se desilo Marinku, to nije gubitak od jednog dana. Spremaš se na taj dan, na najgore, a ostavljaš procenat da se desi neko čudo. Sjajno smo funkcionisali, bio je specifičan čovek. Sve pesme pravili smo na gitari, da je hteo muzikom da se bavi ozbiljnije, bio bi veliki. Kada je preminuo, bacio sam gitaru u vodu – ispričao je o preminulom prijatelju Marinku Madžgalju.

Sledeće godine obeležiće desetu godišnjicu braka sa suprugom Danijelom Dimitrovskom. Sreli su se u njegovoj emisiji, a nekoliko godina kasnije desila im se ljubav:

Pročitajte: Voditelj Ognjen Amidžić - Moja supruga nema nijednu manu!

Luka Šarac

 

 

‒ Prvi utisak bio je fantastičan. Danijela je moja najveća ljubav. Sedam i po godina sam otac, Matija je šou-program, nešto najlepše što mi se desilo. Dok ne dobiješ dete nemaš taj pogled u životu. On je mamin sin, videćemo šta će pubertet da kaže. Nadam se da neće ostati jedinac – zaključio je Ognjen.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti