Zakon je rekao svoje: Osuđen Milan Kalinić

Zakon je rekao svoje: Osuđen Milan Kalinić

Autor: | 06/04/2021

1

Osuđen Milan Kalinić, evo šta je presuda

Voditelj Milan Kalinić osuđen je na deset meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog učestvovanja u tuči na utakmici Crvena zvezda – Partizan u aprilu 2019. godine. Pored uslovne kazne, Kalinić je sankcionisan i novčano, sa 100.000 dinara, a poseban deo kazne odnosi se i na odlaske na utakmice Crvene zvezde.

Pročitajte: Milan Kalinić posle nesreće koju je proživeo, deli potresne priče ljudi koji su "Preživeli"

Luka Šarac

 

Naime, prema presudi, Kalinić godinu dana neće smeti da prisustvuje utakmicama crveno-belih. Ali postoji još jedan neobičan uslov – svaki put kada igraju košarkaši Zvezde voditelj će morati da se javlja u policijsku stanicu i tamo boravi dok traje meč, prenosi „Blic“.

Podesećamo, u aprilu 2019. pred košarkašku utakmicu Crvene zvezde i Partizana došlo je do tuče, u kojoj je učestvovao Milan Kalinić. Do sukoba je došlo zbog mesta u VIP sektoru. U obrazloženju presude kaže se da je dokazano da je voditelj nameravao da izazove nerede, a ne da ih spreči.

– Kalinić je kriv što je pre početka napao oštećenog, stavio mu jaknu na glavu i udario ga pesnicom. Sud smatra da je krivica dokazana, a postavljalo se samo pitanje da li je Kalinić tako reagovao u cilju sprečavanja daljih nereda ili da bi ih izazvao. Pošto se na fotografiji vide dva člana obezbeđenja pored njega, utvrđeno je da cilj nije bilo sprečavanje već izazivanje nereda – kaže se u obrazloženju presude.

Komentari (1)

Loading
zoro 17:02 06.04.2021
Odgovori

koja vest. bas me briga za kalenica i njemu slicne. fudbal i utakmice treba ukinuti

hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti