Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić je pun pogodak, ali tu ulogu trebalo je da igra on! (foto)

Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić je pun pogodak, ali tu ulogu trebalo je da igra on! (foto)

Autor: | 31/03/2021

10

Uliks Fehmiu maestralno je odigrao lik Zorana Đinđića u seriji "Porodica", ali javnost nije znala da je to prvobitno trebalo da igra neko drugi

Serija “Porodica” nastavlja da beleži rekordnu gledanost. Svi se slažu da je kasting urađen besprekorno, čak i oni koji imaju oprečna mišljenja o vremenu i ljudima koji su u centru pažnje ambicioznog televizijskog projekta. Gro pohvala upućen je Mirjani Karanović i Borisu Isakoviću, koji briljiraju kao Mira Marković i Slobodan Milošević. “Mira i Boris su bili jedina odluka za tako važne uloge jer su u pitanju vrsni svetski glumci,” priznaje Bojan Vuletić, scenarista i reditelj. No, neka druga rešenja, sticajem okolnosti, bila su podložna promenama.

Izbor glumca koji će pred kamerama oživeti lik Zorana Đinđića odvijao se u tri faze, a moglo bi se reći da je okončan po principu – nije kome je namenjeno, već kome je suđeno.

Pečitajte: Uliks Fehmiu - Živimo u vremenu u kome smo primorani na kompromise

promo

 

- Ponuđeno mi je da igram Đinđića. Uloga je značajna, moram naći poseban model da joj priđem. Taj čovek je obeležio jedno vreme - izjavio je Raša Bukvić prošlog proleća, gostujući u jednoj emisiji, i tako nehotice napravio “kiks”, nakon kojeg su producenti bili prinuđeni da mu se zahvale na saradnji. Naime, svi koji su radili na realizaciji projekta imali su potpisan ugovor o tajnosti, kako nijedna informacija ne bi dospela u javnost pre željenog termina.

Pročitajte: Mirjana Karanović i Boris Isaković, zvezde serije “Porodica” - U ovoj priči nema pobednika, izgubili smo svi

Luka Šarac

 

Drugi izbor za ulogu Zorana Đinđića bio je Nebojša Dugalić. Na nesreću, on je svega dva dana uoči početka snimanja, zakazanog za 11. jun, dobio koronu. Producentima nije preostalo ništa drugo nego da se daju u potragu za trećim glumcem, a izbor je pao na Uliksa Fehmiua, koji duže od dve decenije živi u Njujorku.

Nebojša Babić

 

- U ovaj projekat ušao sam relativno kasno i gotovo bez ikakvih priprema. U Beogradu sam se našao zbog projekta za koji sam se spremao duže vreme, pa sam par meseci ranije krenuo da puštam kosu i bradu. Nije mi bilo lako da se iz priprema za jednu ulogu prešaltujem preko noći u drugu, ali sam smatrao da je izazov vredan rizika - oktrio je Uliks u intervjuu za dnevni list “Danas” i dodao: - U rečenice koje moj lik izgovara u seriji verovao sam bez rezerve i do kraja. Za mene je Zoran Đinđić bio nada, mogućnost svetlosti, energija suprotna od tame. Neko ko je pokušavao da nas ubedi da je snaga u nama, ne u njemu, nego u nama.

promo

 

 

Komentari (10)

Loading
Nina 10:21 01.04.2021
Odgovori

Vrlo blijed utisak ostavlja Fehmiju. Nije uspeo skinuti Zoranov stav, mimiku, dikciju, a o licu da ne pričamo...ništa. Dugalić bi bio pravi izbor.

Jovan 12:59 01.04.2021
Odgovori

Deluje kao tesko bolesni Djindjic. Drugo glumata i mlatari rukama jer to nije lik u koji on moze uci. Dugalic kao majstor transformacije bio bi pun pogodak. Uliks nema 5 posto talenta svog oca.

Кими 13:53 01.04.2021
Odgovori

По мени је тотално омашио лик Зорана Ђинђића. Веома неубедљиво. На тренутке успева да ископира Ђинђићево понашање, мислим на неке гестикулације и скокове током дијалога, али чини ми се, углавном на силу. Још једна ствар је да му је лице у неком посебном грчу, што се код Ђинђића баш није видело. Не кажем да је он генерално крив за ово, јер је то његова глума. Проблем овде је у избору глумца.

Vidosavljevic Gordana 15:46 01.04.2021
Odgovori

Ne svidja mi se ni ne podseca na Zorana Djindjica ni mimikom ni go vorom a jos manje likom.Najbolji je Isakovic kao Milosevic.Kara.novica podsesa samo likom ali ponadanje i govor nista.

bojkovic vladimir 17:03 01.04.2021
Odgovori

odlican,malo vise afektacije,ali on je covek pozorista.steta sto nema vise mesta u nasoj kinematografiji.kaze covek,koji je rigorozan.karanovicka,isakovic-neubedljivi,iskarikirani,Baka i DEKA:-NE IDE TO

Nebojsa Todic 12:38 02.04.2021
Odgovori

Ne slazem se da je lik Mirjane Makovic pun pogodak. Ja je ovde dozivlavam kao potpuno pogubljenu zenu koja je izgubila kompas. Placljiva ocajna histericna. Kolko znam ona je bila susta suprotnost. Vrlo egocentricna puna sebe i zeljna vlasti po svaku cenu...

Mara 21:48 02.04.2021
Odgovori

Meni se dopalo kako je odglumio Djindjica.Pravo osvezenje kad je on u kadru.Urban lik i vrlo lep covek...Nije ni cudo ko mu je bio otac.Divna porodica!

Eva Čubrović hellomagazin