Za nju je bila posebna noć: Bijonse ostvarila istorijski rekord na dodeli Gremi nagrada

Za nju je bila posebna noć: Bijonse ostvarila istorijski rekord na dodeli Gremi nagrada

Autor: | 15/03/2021

0

Dodela „Gremi“ nagrada 2021. godine održana je noćas uz žive nastupe, ali uz pridržavanje mera društvene distance i bez publike. Zbog pandemije izvođači su bili odvojeni na pet bina, raspoređeni u krug unutar Kongresnog centra u Los Anđelesu kako bi održali fizičku udaljenost.


Pročitajte: Dodela Gremi nagrada protekla u suzama za Kobijem - Demi Lovato emotivnim nastupom rasplakala svet (video)

 

 

Ovogodišnja ultimativna dobitnica prestižnih nagrada svakako je Bijonse. Pop pevačica ostvarila je novi rekord na noćašnjoj dodeli „Gremi“ nagrada za 2021. godinu i, osvojivši 28. „Gremi“, postala ženski izvođač sa najviše ovih prestižnih muzičkih nagrada u istoriji, dok je Tejlor Svift prva žena koja je tri puta dobila nagradu za najbolji album godine.

Četiri ženska izvođača osvojila su četiri glavne nagrade na „Gremijima“. Iako su žene i ranije osvajale sve glavne nagrade, prvi put su četiri različite solo pevačice osvoje četiri glavne nagrade.

Pročitajte: Dodela „Zlatnog globusa“ - Ove dame objasnile su šta je holivudski glamur

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SodusTrends (@sodustrends)

 

 

Bijonse je pre ovogodišnje dodele osvojila 24 „Gremija“, a sinoć je dobila još četiri, uključujući najbolji R & B nastup za „Black Parade“, najbolji muzički video za „Brown Skin Girl“, kao i najbolji rep nastup i najbolju rep pesmu za „Savage“ zajedno sa Megan Stalion. Sada deli drugo mesto sa najviše osvojenih „Gremija“ sa Kvinsijem Džounsom.

‒ Kao umetnica mislim da je moj, kao i posao svih nas da odražavamo vreme u kome smo, a bilo je vrlo teško vreme ‒ rekla je supruga Džeja Zija kada je dobila priznanje. Dodala je da je napravila tu numeru da oda počast svim ,,divnim crnim kraljevima i kraljicama“ na svetu.


Pročitajte: Sve je spremno - Bijonse će 39. rođendan dočekati u najboljem društvu

GAMR/SHOTBYJULIAN / BACKGRID / Profimedia

 

Dodela Gremi nagrada - Porodično osvajanje nagrada

Nije samo Bijonse ušla u istoriju, već i cela njena porodica. Njen suprug Džej Zi osvojo je 23. „Gremi“ i podelio nagradu za najbolju rep pesmu sa suprugom jer je on koautor „Savagea“, a njihova devetogodišnja ćerka Blu Ajvi Karter osvojila je nagradu za najbolji muzički video zajedno sa majkom. Ona je druga najmlađa osoba sa osvojenim „Gremijem“ u 63 godine istorije dodele ove nagrade.


Kevin Mazur / AFP / Profimedia

 

Pop pevačica imala je najviše nominacija za ovogodišnje „Gremije“, devet. Sinoć nije imala nastup, ali jeste Tejlor Svift. Na „Gremijima“ su, pored nastupa uživo. u četvorosatnom spektaklu bili prikazani i unapred snimljeni nastupi. Domaćin ceremonije, komičar Trevor Noa uživo je pričao viceve o pandemiji u 2020. godini iz Los Anđelesa, a prisutni su nosili maske i sedeli uz društvenu distancu za malim okruglim stolovima.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti