Otišao je sjajni Boris Komnenić, zauvek odnevši veliku bol u svom srcu

Otišao je sjajni Boris Komnenić, zauvek odnevši veliku bol u svom srcu

Autor: | 08/03/2021

0

Prvak Drame Narodnog pozorišta i priznati televizijski i filmski glumac Boris Komnenić preminuo je 6. marta u 64. godini u Beogradu, posle duge i teške bolesti, saopštilo je Narodno pozorište. Boris je rođen u Puli 29. marta 1957. godine, gimnaziju je završio u Beogradu, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića.

Pročitajte: Sanja Ilić preminuo je od posledica korona virusa, a o svojoj velikoj životnoj ljubavi Zlati nedavno je pričao ovako

 

 

Pored brojnih uloga, u kojima se tokom života ostvario, najveća za njega bila je uloga oca Nike i dede unučića. Kako je za života govorio, njegov najveći bol predstavljala je činjenica, da je tokom rata bio odvojen od ćerke i propustio njene najnežnije godine odrastanja.

U to vreme, Nike je u Hrvatskoj živela sa svojom majkom, a glumac nije uspevao da dobije vizu i poseti svoju mezimicu.

- Nismo se videli od izbijanja rata, jer iz nepoznatih razloga nikako nisam uspevao da dobijem vizu kako bih otišao da ih posetim. Od kada su vize ukinute, redovno se viđamo, ali sada je ona zrela i formirana osoba, majka moje unuke Lucije. Nike sada utiče na mene, pokušava da me odgoji i učini zrelijim i boljim - ispričao je svojevremeno Boris za domaće medije.

Pročitajte: Đorđe Balašević - Panonski mornar otplovio u večnost

 

 

Tokom rata, Boris je uspevao da dobije samo letimične informacije o tome da su mu ćerka i bivša supruga dobro.

Prvi susret sa ćerkom, posle toliko godina, Boris je opisivao sa tugom u glasu:

- Bio je to kao susret dvoje ljudi koji su veoma bliski, a ne znaju se. Sreli smo se u Ljubljani, jer tada još nisam mogao doći u Hrvatsku. Nelagoda je veoma brzo razbijena, jer krv nije voda, a divni odnosi na sreću traju do danas - ispričao je brižni otac.

Sa suprugom Rene, Boris je dobio svoju voljenu Nike, koja je danas majka dvoje dece. Rene se povodom Borisove smrti sa velikom tugom oglasila za "24 sata.hr"

- Retko se u životu sreće takav izuzetan čovek, pametan, talentovan, duhovit, sjajan zanimljiv tip, takav je bio uvek - rekla je na početku ona. 

Pročitajte: Noć velike tuge - Preminula Mira Furlan

 

 

- Ostali smo u jako dobrim odnosima. Naša ćerka i njeno dvoje klinaca, i moj sadašnji dugogodišnji suprug i ja, uvek ćemo voleti Borisa, a sada smo svi jako tužni pa molimo za razumevanje, pogotovo što Borisovi roditelji sada jako, jako pate - dodala je glumčeva bivša supruga.

Smrt Borisa Komnenića naterala je domaću javnost da zanemi, ali legendarni glumac ostaće upamćen po brojnim ulogama u domaćim ostvarenjima, poput serije koja je obeležila njegovu karijeru "Bolji život", "Gore, dole", "Špadijer jedan život" i "Sinđelići".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti