Džordža Majkla je ipak izdalo srce, prijatelji i dalje u neverici i šoku

Džordža Majkla je ipak izdalo srce, prijatelji i dalje u neverici i šoku

Autor: | 26/12/2016

0

Bivši menadžer Džordža Majkla, Majkl Lipman, izjavio je da je muzičar preminuo od posledica srčanog zastoja, a britanski tabloid "Dejli mejl" podseća da je smrt pop ikone nastupila je posle nekih 18 meseci koje je proveo na lečenju u najskupljoj klinici u Švacarskoj, Kuschnacht Practice u blizini Ciriha.

Šuškalo se da se Majkl u Cirihu leči od depresije izazvane njegovom dugogodišnjom neuspešnom bitkom sa sidom. Međutim, Džordž je uporno odbijao da otkrije javnosti svoje razloge boravka na klinici.

Kada je 2011. dospeo u bečku bolnicu zbog lečenja od upale pluća, ta vest izazvala je spekulacije na društvenim medijima da je Majkl zapravo HIV pozitivan. Međutim, njegov PR je tada u zvaničnoj izjavi napisao: "Džordž Majkl ima upalu pluća i svako drugo nagađanje o njegovoj bolesti je neosnovano i netačno".

 

Majkl je, doduše, u povremenim, retkim intervjuima, priznao da je bio zavistan od različitih droga i lekova kao i da je bio sklon seksu sa anonomnim gej muškarcima.

Njegov brazilski ljubavnik Anselmo Felepa je preminuo od posledica HIV-a 1993. Potom je 1998. godine Majkl uhvaćen u seksualnom činu sa muškarcem u jednom javnom WC-u. U februaru 2006. je uhapšen zbg posedovanja droge klase C, a jula iste godine optužen za seksualnu aktivnost u londonskom parku.

Potom je 2010. godine uhapšen jer je uleteo rendž roverom u izlog jedne prodavnice pod uticajem droge. Prijavio se tada na 14-dnevnu detoksikaciju, a kasnije objasnio da je bio zavistan od pilula za spavanje.

 

Sledeće godine je priznao da je zavistan od krek kokaina a prošle godine nije se pojavio na venčanju dobre prijateljice Geri Halivel, pa su opet krenule glasine da je na drogama i da puši 25 džointa marihuane dnevno.

Upravo zbog tih brojnih adikcija, navodno se i prijavio na Kusnacht Practice prošle godine. Reč je o vrlo diskretnoj ustanovi koja ne prenosi tračeve medijima.

Još uvek nije jasno da li je to lečenje u Cirihu pomoglo Majklu i da li je srčani udar - koji njegovi menadžeri navode kao zvaničan uzrok smrti - posledica godina brzog življenja.

Očekuje se da če policija sprovesti punu istragu na muzičarevom imanju u Oksfordširu i otkriti da li je u trenutku smrti u njegovom telu bilo tragova nekih lekova ili droga, kao i da li je patio od bilo kojih bolesti.

 

Nepuna 24 sata od kako je preminuo, njegove kolege, prijatelji i poštovaoci u velikom broju se opraštaju od njega na društvenim mrežama.

Elton Džon je napisao:

- U velikom sam šoku. Izgubio sam voljenog prijatelja - najdivniju, najdarežljiviju dušu i sjajnog umetnika. Moje srce je uz njegovu porodicu i sve njegove fanove.

A photo posted by Elton John (@eltonjohn) on Dec 25, 2016 at 3:24pm PST

Pevačica Alison Mojet nastupala je na koncertu Live Aid 1985. zajedno sa Majklom:

- Upoznala sam Džordža Majkla nekoliko puta i uvek je bio nežna, neiskvarena duša. Retko stvorenje u svetu punom sebe. Iskren, pravi talenat.

Endru Ridžli, Majklov kolega iz benda "Wham!", poručuje:

- Ja, njegovi voljeni, njegovi prijatelji, svet muzike, svet u celini. Zauvek voljen. A xx...

Boj Džordž:

- Moje misli su uz Majklovu porodicu, prijatelje i obožavatelje. Bio je voljen i nadam se da je to znao jer tuga koju sada osećam ne može se iskazati rečima. Razara me. Imao je divan glas i njegova muzika nastaviće da živi kao zavet njegovog talenta. Ne mogu da verujem da ga nema. Nadam se da će ga Buda zagrliti.

TV voditelj Džejms Korden čiji je šou Carpool Kartaoke započeo upravo sa Džordžom Majklom 2011, podelio je svoje utiske:

- Voleo sam Džordža Majkla od kada pamtim. Bio je apsolutna inspiracija. Uvek ispred svog vremena.

Lisa Stensfild, pevačica:
- Apsolutno sam skrhana. Izgubili smo divnu dušu i divan glas. Zbogom, Džordž. S mnogo ljubavi i poštovanja.

Met Gos, iz benda "Bros":

- Džordž Majkl je bio utkan u tapiseriju moga života: njegove pesme, reči i mleodije. Prava pop aristokratija! Slomljeno mi je srce. Počivaj u miru, najdraži Džordže.

Ringo Star, član "Beatles"-a:

- Neka bog blagoslovi Džordža Majkla, mir i ljubav njegovoj porodici i prijateljima.

Pop zvezda Majli Sajrus:

- Već mi nedostaješ. Hvala ti na radikalnom aktivizmu u LGBT zajednici. Volim te zauvek.

Miss you already! Thank you for your radical activism in the LGBTQ community! Love you always! @happyhippiefdn

A photo posted by Miley Cyrus (@mileycyrus) on Dec 25, 2016 at 4:46pm PST

Čaka Kan, pevačica:

- Još jedan divan talenat nam je oduzet. Počivaj u moći, Džordž Majkl. 2016. je prosto brutalna.

Brajan Adams, muzičar:

- Počivaj u miru, Džordž Majkl. Ne mogu da verujem. Jedan neverovatan pevač i divno ljudsko biće, previše mlad da nas napusti.

Geri Halivel, članica benda "Spice Girls":

- Tako sam tužna. Počivaj u miru, Džordž Majkl, dragi prijatelju, najdivnija, najderžljivija i najtalentovanija osobo. Moje misli su sa njegovom porodicom.

Na Tviter profilu benda Simply Red piše sledeće:

- Teško je prihvatiti. Jedan od najtalentovanijih kantautora nas je napustio. Počivaj u miru. Kakva tužna, tragična vest. 2016, molim te završi se već jednom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: Džordž Majkl

Pročitajte još

Najnovije vesti