Nesrećna ljubav Debi Rejnolds: Najbolja prijateljica Elizabet Tejlor joj je preotela supruga

Nesrećna ljubav Debi Rejnolds: Najbolja prijateljica Elizabet Tejlor joj je preotela supruga

Autor: | 31/12/2016

0

Decenijama pre nego što su se holivudski miljenici Dženifer Aniston i Bred Pit razveli zbog fatalne Anđeline Džoli, gotovo identičan skandal izazvao je ljubavni trougao koji su činili Debi Rejnolds, Elizabet Tejlor i Edi Fišer.

Debi je u to vreme bila mlada glumica, "devojka iz susedstva", kako su ej zvali, i mlada majka tek rođenog sina Toda i dve godine stare ćerke Keri Fišer. Elizabet Tejlor je bila zvezda čije su fotografije visile po zidovima svih svetskih bioskopa i u to vreme je promovisala svoj novi film "Mačka na usijanom limenom krovu". Edi je bio pevač i tiha patnja tinejdžerki koji je iz bračne postelje, koju je delio s Debi, uskočio u krevet Elizabet Tejlor.

Humana diva: Elizabet Tejlor “dilovala” eksperimentalne lekove protiv side

Kad je u septembru 1958. procurela vest da je Tejlor otela Fišera simpatičnoj glumici, naslovnice tabloida su eksplodirale. Tri najveće svetske zvezde našle su se u vrtlogu skandala pod budnim okom javnosti.

Debi Rejnolds i Edi Fišer

Reporteri su bukvalno kampovali na travnjacima pred kućama aktera, pa su jednom prilikom, pokušavajući da se pomire, Fišer i Rejnolds bežali iz kuće kroz zadnja vrata, preko komšijske ograde, samo da bi izbegli novinare.

- Sav taj publicitet i skandal… Bilo mi je strašno teško tako javno da podnosim poniženja - rekla je Debi 1973. u intervjuu za "New York Times".

Kraljica burleske otkrila: Liz Tejlor je volela da krade nakit

Da stvar bude gora, ona i Elizabet su pre prevare bile najbolje prijateljice. Upoznale su se kao tinejdžerke u studiju MGM, a na kraju su se udale za najbolje prijatelje. Fišer je bio prisni prijatelj s Elizabetinog trećeg supruga, Majka Toda, pa mu je bio kum na venčanjum, dok je Debi bila počasna kuma. Po njemu su Debi i Edi i nazvali svog sina.

Pedesetih godina Debi Rejnolds je bila na glasu kao miljenica Amerike, a Tejlor kao najveća zavodnica u Americi. Prijatelji su zajedno letovali i putovali na egzotična mesta, a Tod i Tejlor su navodno bili ludi jedno za drugim.

Jednog jutra u martu 1958. primili su vest da je Tod poginuo u avionskoj nesreći. Debi se u svojim memoarima prisetila da je tad pomislila da će Elizabet biti slomljena. Odmah je poterala muža da ide da je uteši ozbirom da je bio njegov najbolji prijatelj.

Elizabet Tejlor i Edi Fišer

Debi se kasnije prisetila njihove ljubavi: "Ne moram da napominjem da sam bila nevina kad sam se udala, kao i moja majka, i moja baka. Zaprosio me je na trećem sastanku, a onda mi je mesec dana kasnije poklonio najveći dijamantski prsten koji sam ikad videla."

- Elizabet je bila u šoku i slomljena od bola - prisetila se Debi u memoarima.

Dan posle ćerke, umrla holivudska glumica Debi Rejnolds, majka princeze Leje

Zbog medijskih natpisa Elizabet je završila na kućnoj nezi i tabletama. Najčešće ju je posećivao Edi Fišer.

Rejnolds je u avgustu 1958. naterala muža da prizna aferu iako su o tome već naveliko kružili tračevi. Pretpostavila je da se Elizabet i Edi nalaze u hotelu Plaza u Njujorku, pa je nazvala recepciju i predstavila se kao Din Martin.

Nakon kratkog vremena Edi se javio: "Pa gde si, Din, zašto zoveš usred noći?"

Rejnolds mu je na to odgovorila: "Pomeri se, Edi, želim da razgovaram s Elizabet." Tada je čula Liz kako u pozadini viče: "Ko je to na telefonu, dragi?"

- Htela sam da se ubijem. I pokušala sam tabletama - priznala je kasnije Debi, ali nije mogla tu ideju da sprovede u delo jer nije htela da ostavi decu.

Ipak, ni ljubavna sreća Edija i Elizabet nije trajala dugo: kako je Liz otela Edija Debi, tako je ubrzo Ričard Barton oteo Liz Ediju koji je postao predmet šala stend-ap komičara, odao se kocki i drogama, i pisanju memoara.

Elizabet Tejlor i Ričard Barton

Prijateljice su pak nastavile svoje uspešne karijere i pomirile su se vrlo brzo nakon što su Elizabet i Fišer raskinuli.

- Elizabet i ja smo išle na krstarenje i našle se na istom brodu. Poslala mi je poruku, pa sam joj odgovorila da sve treba da zaboravimo - rekla je Debi.

Kad je umrla 2011. godine sa 79 godina, Elizabet Tejlor je u testamentu ostavila Debi kovčeg nakita optočenog safirima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images

Najnovije vesti