Princ Džordž: Dečak koji je šarmirao britansku javnost

Princ Džordž: Dečak koji je šarmirao britansku javnost

Autor: | 09/01/2015

0

Najmlađi naslednik britanske krune, princ Džordž Aleksander Luis ne prestaje da intrigira, posebno englesku javnost koja svaku informaciju ili fotografiju dočeka s puno ushićenja i radosti. Prve fotografije najmlađeg naslednika britanske krune, posle njegovog prvog rođendana 22. jula ove godine, nastale su na stepenicama Kensingtonske palate.
Elegantno odeven, sin vojvode Vilijama i vojvotkinje Ketrin veselo je pozirao u teget šortsu od somota, beloj košulji i plavom prsluku ukrašenom likovima vojnika, a ceo stajling upotpunjen je dokolenicama i simpatičnim cipelicama. Jednoipogodišnji naslednik britanske krune je ovim fotografijama, na kojima pozira kao odrasla osoba, osvojio naciju. Svojim bucmastim rumenim obrazima, “pametno” očešljanom kosom i samouverenim osmehom, sin vojvode i vojvotkinje od Kembridža prava je “slika i prilika” svog oca.

Plavokosi mezimac Ujedinjenog Kraljevstva uskoro će postati stariji brat, jer će se majka princa Džordža u aprilu 2015. godine poroditi. Fotografije prvog naslednika ponosni roditelji podelili su sa javnošću, jer su, kako je rečeno u Kensingtonskoj palati, “prepoznali potrebu da podele radost zbog prekretnice u životu njihovog sina”. Ovo je bio jedan od načina da zahvale medijima što su se suzdržali od objavljivanja neautorizovanih fotografija mladog princa, koje su nastale van Ujedinjenog Kraljevstva.
Iako se kraljevska porodica vekovima držala strogo ustaljenih pravila, mladi naraštaji uneli su neki novi, slobodniji duh u svoj život. Prvu fotografiju malog Džordža napravio je njegov deda Mišel Midlton, a ovog puta to su prepustili profesionalcu, njihovom zvaničnom fotografu.

Prošle godine Džordž je bio previše mali da bi umeo da se raduje praznicima, a sada kao jednoipogodišnji dečak shvata lepotu božićnih dana. Njegov ponosni otac otkrio je da mali princ voli da se igra ajpedom, a majka ga je vodila na Božićni vašar u Hajd-park, u Londonu, gde su uživali u prazničnim čarolijama. Proveli su jedan sat u “Zemlji Deda-Mraza” i izgledalo je da se fantastično provode. Proslava božićnih praznika na dvoru uz malog Džordža ove godine imala je posebnu čar.

Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: princ džordž