Gabrijela Tere Mari i Žak Onor Renije - blizanci koje su stanovnici Monaka s nestrpljenjem iščekivali

Gabrijela Tere Mari i Žak Onor Renije - blizanci koje su stanovnici Monaka s nestrpljenjem iščekivali

Autor: | 14/01/2015

0


Prve fotografije blizanaca Gabrijele Tere Mari i Žaka Onora Renijea, koje je princeza Šarlin od Monaka na svet donela 10. decembra, objavljene su pred sam kraj godine. Porodični portreti postavljeni su na zvaničnoj „Fejsbuk“ stranici palate Grimaldi, uz koje je stavljena i prigodna poruka: „Predivan božićni poklon za Monako, prijatelje i kraljevsku porodicu“.
Fotografije su nastale u bolničkom centru „Grejs Keli“, nazvanom po prinčevoj majci, čuvenoj holivudskoj divi i princezi, u kojoj je današnja prva dama Monaka na svet donela kćerku i sina. Princeza Šarlin otkrila je da su bebe rođene petnaest dana pre termina, pa su zbog toga čekali da prođe neko vreme kako bi najmlađi članovi dinastije Grimaldi dobili na kilaži pre prvog predstavljanja javnosti. Tridesetšestogodišnja princeza i njen dve decenije stariji suprug ponosno su pozirali sa svojim novorođenim bebama, a uzvišenoj atmosferi doprineo je i praznični ambijent prostorije u kojoj su nastale fotografije. U trenutku slikanja starija devojčica i njen dva minuta mlađi brat usnuli su u majčinom naručju, dok su im roditelji upućivali nežne poglede. Nekoliko sati posle fotografisanja, četvoročlana plemićka porodica napustila je porodilište i uputila se u kneževsku palatu, u kojoj su dočekali i prvi zajednički Božić.


Rođenje blizanaca prvo je majčinsko iskustvo za princezu Šarlin, dok princ Albert već ima dvoje vanbračne dece sa dve žene, kćerku Jasmin Grejs i sina Aleksandra Kostu. S obzirom na to da nisu rođeni u bračnoj zajednici, prema strogim pravilima dinastije oni ne mogu da budu naslednici prestola, iako je princ Albert priznao očinstvo.
Mada je kćerka Gabrijela prva došla na svet, prema naslednoj tradiciji, pretendent na očev tron je muški naslednik Žak. Rođenje potomaka dinastije sa oduševljenjem je dočekano u čitavoj kneževini.
Prvo zvanično predstavljanje novih članova prinčevske porodice organizovano je 7. januara, tri dana pre prvog meseca od njihovog rođenja. Vladajuća porodica ovaj dan proglasila je neradnim. Tokom zvanične ceremonije princ Albert i princeza Šarlin izašli su na balkon kneževske palate Grimaldi da bi prisutni videli bebe. Slavlje stanovnika ove evropske zemlje na dan predstavljanja blizanaca bilo je veće i brojnije od onog koje je u Monaku upriličeno na dan rođenja mališana, kada je čitava zemlja oduševljeno klicala u čast rođenja svog budućeg vladara i njegove starije sestre.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Foto: Sipa Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još