Kristijan Bejl: Zbog supruge Sibi Blažić odrekao se majke i sestre

Kristijan Bejl: Zbog supruge Sibi Blažić odrekao se majke i sestre

Autor: | 21/01/2015

0

Jedan od najboljih glumaca svoje generacije Kristijan Bejl, koga publika gleda u filmskom hitu "Egzodus: Bogovi i kraljevi", imao je sreću da na profesionalnom početku kao trinaestogodišnjak debituje u Spilbergovom Carstvu sunca. Već tada se nazirala njegova darovitost, koju je uspešno pokazao u kasnijim rolama u njegovoj bogatoj karijeri. Kao jedno od četvoro dece cirkuske igračice Dženi i pilota i menadžera za izvođače Dejvida ovaj Velšanin znao je kako da uspe, te se sa sedamnaest godina preselio u Los Anđeles. Koliko je išao za svojim snom, toliko je bežao od problema. Posle mnogobrojnih selidbi po Velikoj Britaniji, Evropi i Americi, porodica se raspala, njegovi roditelji su se razveli. Usledio je i rastanak od majke, jer se preselio u Holivud, zajedno sa ocem koji ga je podržavao u građenju karijere.
U gradu snova vredno je obilazio audicije, nizale su se uloge, a jedna je obeležila njegov dalji napredak - glavna rola u Američkom psihu ga je proslavila. Jedan gest je poznatog četrdesetogodišnjaka tokom karijere svrstao u red posvećenika profesiji, koji su zbog dobre uloge spremni na sve. Zbog potreba uloge u filmu Mašinista za dva meseca je smršao dvadeset sedam kilograma jer je jeo samo jabuke i pio kafu. Time je zaslužio veliko poštovanje reditelja, koji se od tada otimaju za njega na glumačkoj berzi. Zato ne čudi da je odmah posle Mašiniste dobio glavnu ulogu u Betmenu, zbog čega je izgubljene kilograme morao da povrati treninzima i jakom proteinskom ishranom, ali teškom mukom.
- Imao sam rok od šest meseci da dobijem mišiće i vratim kilograme. Uspeo sam da dobijem četrdeset šest kilograma čiste mišićne mase uz ličnog trenera. To je bilo nešto više nego što je reditelj od mene tražio, pa sam morao da oslabim pred samo snimanje filma - rekao je tada Bejl, koji u srećnom braku sa Srpkinjom Sandrom ima dvoje dece. Slavni Britanac je Sandru, kćerku emigranata, rođenu u Čikagu, upoznao 1999, na snimanju filma sa Vinonom Rajder, čija je lična asistentkinja bila. U to vreme je Sibi, kako je zovu Amerikanci, bila model i šminkerka. Posle samo nekoliko meseci strasne veze izgovorili su sudbonosno da u Las Vegasu.
- Snimao sam filmove, ali nisam imao dom. Onda sam na jednoj kalifornijskoj plaži upoznao Sibi i otpočeli smo razgovor kojim me je zadivila. Ima sjajan stav prema životu i razume moj pristup glumi i privatnosti. Ona je za mene učinila mnogo, zbog čega sam se promenio. Snažna je osoba i shvatio sam da najbolje radim kada je u mojoj blizini - kaže Bejl o četiri godine starijoj Sibi, zbog koje je 2008. prekinuo svaki kontakt sa majkom i sestrom. Prema pisanju američkih medija, njih dve napale su njegovu suprugu, a on je stao u njenu odbranu.
Trenutno je ponovo miljenik bioskopske publike jer blokbaster Egzodus beleži veliku gledanost u celom svetu. Otkrio je da su ga na saradnju sa rediteljem ovog ostvarenja, čuvenim Ridlijem Skotom, nagovorile kolege Rasel Krou i Geri Oldman.
- Moraš da se sastaneš sa njim. Kažem ti, vas dvojica biste se dobro slagali. Vaša saradnja bi bila uspešna, to su mi rekli, i onda sam sa Ridlijem ugovorio sastanak. Odmah mi je ponudio ulogu Mojsija u Egzodusu. Nisam mogao da predvidim kako će reagovati ljudi koji su vernici, jer je ovo priča koja je veoma lična - kaže umetnik o filmu koji sadrži epske scene borbe.
Kristijan je uživao u tom fizičkom izazovu, mada priznaje da mu je nesreća na motoru 2012. usporila pripreme. Tada je pretrpeo nekoliko povreda.
- Baš pre snimanja filma Američka prevara trkao sam se na motoru i doživeo nesreću, pa mi leva ruka nije bila skroz pokretna. Nezgodu sam doživeo pošto sam se prvi put sastao sa Ridlijem. To je zanimljiva stvar - morao sam da gađam lukom i strelom, a ruka mi se trese kao luda, jer mi nisu svi nervi zarasli kako treba. Ali, do početka snimanja sam se oporavio. Tokom snimanja bilo je scena
jahanja, što izuzetno volim. Privatno ne jašem, ali sam uživao dok sam snimao te scene. Streljaštvo je takođe bilo zanimljivo. Uživam u fizičkim izazovima kroz koje se stiču veštine za filmove.
Glumac govori o svom predzanju o Mojsiju.
- Pročitao sam pet knjiga Mojsijevih i ono što sam pročitao bilo je fascinantno. Mojsije je jedna od najsloženijih istorijskih i verskih ličnosti. On je, naravno, oslobodilac i lider, ali u vreme nasilja i u vreme velikih promena - završava Bejl, aktivista za zaštitu divljine i divljih životinja, koji je film sa kultnim rediteljem snimio za samo sedamdeset četiri dana.

Piše: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Sipa Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin