Endi Marej i Kim Sirs: Brak je kruna deset godina strasne ljubavi

Endi Marej i Kim Sirs: Brak je kruna deset godina strasne ljubavi

Autor: | 28/04/2015

0

Stanovnici Danbleja, kao i čitava Škotska, pretprošlog vikenda slavili su venčanje trećeg tenisera sveta Endija Mareja i njegove dugogodišnje partnerke Kim Sirs. Najbolji teniser Velike Britanije odlučio je da sudbonosno "da" izgovori u rodnom gradu, na intimnom slavlju kome su prisustvovali samo članovi familije i najbolji prijatelji. Venčanje godine, kako su mediji nazvali ovaj događaj, pratili su tipični vremenski uslovi za taj deo sveta, ali vetar i kiša nisu uspeli da pokvare atmosferu i oduševljenje hiljada građana koji su se okupili na ulicama Danbleja da bi pozdravili njihovog omiljenog sportistu.

Ceremonija je počela u maloj gradskoj katedrali, koja je izgrađena u 12. veku. Nevesta je došla u luksuznom sivom automobilu u pratnji četiri deveruše i ušla na zadnji ulaz. Lepa Kim blistala je u raskošnoj beloj venčanici sa šlepom dizajnerke Dženi Pekam, izrađenoj od najfinije svile i ukrašena "Swarovski" kristalima. Endi, odeven u tradicionalni kilt, došao je na crkveno venčanje u društvu brata Džejmija, koji mu je uz prijatelje Rosa Hačinsa i Karlosa Milera bio jedan od kumova. Okupljeni građani sa velikim oduševljenjem pozdravljali su goste, a osim mladenaca, najviše ovacija dobila je Endijeva majka Džudi Marej, njegov otac Viljam Marej, koji je došao u društvu njegove nove emotivne partnerke Sem Votson, kao i baka Širli. Poznate ličnosti i teniseri izostali su sa liste gostiju, ali među zvanicama je bio i Tim Henman, nekadašnji teniser, koji je došao sa suprugom Lusi, kao i holandski teniser Džuls Rodžer, jedanaesti igrač u konkurenciji parova, koji živi u Majamiju i dosta vremena provodi sa Endijem.

Po želji neveste, specijalno za ovu priliku rustična katedrala bila je dekorisana, a kada su se sve zvanice okupile, ceremonija je mogla da počne. Iako su u Danblej stigli novinari i reporteri iz čitavog sveta, čin venčanja niko nije snimao, osim privatnog fotografa. Kada su izgovorili sudbonosno "da", odlično raspoloženi, Endi i Kim izašli su iz katedrale, a njihov izlazak bio je propraćen konfetama u beloj i roze boji. Svita gostiju tada se uputila ka hotelu "Kromliks", koji je vlasništvo Marejeve porodice. Naime, oni su 2013. tada skromni hotel kupili, ali su ga u međuvremenu preuredili i napravili od njega jedno od najluksuznijih mesta u gradu. Veselje je bilo zatvoreno za javnost, a mladenci nisu želeli da primaju poklone, već su goste zamolili da uplate novac na račun "Unicefa".

Nekoliko dana pre svadbe Marej je za britanski "Telegraf" objasnio da je njegova supruga mnogo više od njega bila uključena u organizaciju.
- Kim je veći deo posla oko organizovanja svadbe uradila sama. Pokušavao sam da joj pomognem uvek kada bi me pitala, ali nisam bio previše uključen - rekao je Marej.
- Zajedno smo isprobavali hranu i poslastice koje su se našle na meniju. Moram da priznam da sam uživao u tome i da mi se sve to dopalo. To je veliki dan za Kim koja je sve osmislila. Deluje opušteno, ali kako se venčanje približava, mogla bi da se unervozi - bio je iskren popularni sportista.

Osim što je poznat kao vrhunski teniser, poznat je i po tome što je veoma aktivan na Tviteru, tako da je i na sam dan ceremonije sa fanovima podelio jedan "tvit". Umesto poruke postavio je niz ikonica sa simbolima sunca, kiše, haljina, odela, cipela, šminke, plesa, veselja i, na kraju, spavanja. Ništa manje vredni nisu bili ni članovi njegove familije, a naročito majka i brat, koji su uputili nekoliko poruka svim svojim pratiocima.
Popularni Škotlanđanin i njegova izabranica primili su mnogo čestitki preko društvenih mreža, a najuticajniji ljudi iz Škotske su im i zvanično čestitali. Jedna od njih bila je i premijerka Nikola Sturgeon:
- Iskreno čestitam Endiju i Kim na njihovom velikom danu i iz sveg srca im želim dugačak i srećan zajednički život.

Kim i Endi su se upoznali 2005. godine kao sedamnaestogodišnjaci, preko njenog oca koji je teniski trener. Ljubav između njih buknula je na prvi pogled, pa su ubrzo počeli da se zabavljaju. U to vreme Endi je živeo u Španiji, gde je trenirao, te su nekoliko godina vezu održavali na daljinu. Prošle godine u novembru su se verili, kada je izjavio da se ne plaši da će venčanje promeniti bilo šta u njihovom odnosu.

- Zajedno smo već devet i po godina, a živimo zajedno šest, sedam godina. Tako da ne smatram da će se bilo šta promeniti kada se budemo zvanično venčali. Imam osećaj da smo dugo već u braku, jer zapravo živimo u zajednici i mnogo vremena provodimo zajedno - rekao je treći teniser sveta krajem prošle godine.

- Mislim da ću biti mnogo više uzbuđen kada budemo odlučili da postanemo roditelji i osnujemo pravu porodici. Tada će se život sigurno promeniti, ali na dobar način.
Endi i Kim odlučili su da ljubav krunišu brakom na desetogodišnjicu zabavljanja, što je ujedno i najlepši način da obeleže prvi jubilej njihove ljubavi. Osim njih i njihovih prijatelja i čitav Danblej je tog dana slavio. Tako su se u izlozima mnogih radnji mogli videti crteži sa najboljim škotskim teniserom i njegovom suprugom ili jednostavne čestitke. Iako je već sa petnaest godina napustio rodno mesto, osvajač "Vimbldona" i "US opena" često je u rodnom gradu gde ga stanovnici obožavaju i smatraju najvećim ponosom Danbleja.

Posle venčanja Mareja očekuje niz značajnih mečeva, među kojima i dva "gren slem" turnira u Parizu i Londonu - "Rolan Garos" i "Vimbldon". Na svim mečevima uz njega će biti i supruga Kim, a srećan par s nestrpljenjem čeka dan kada će se ostvariti i u ulozi roditelja.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Guliver / Getty Images

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti