Brus Džener: Ja sam žena koja voli žene

Brus Džener: Ja sam žena koja voli žene

Autor: | 14/05/2015

0

Jedan od najuspešnijih svetskih atletičara i rijaliti zvezda Brus Džener iznenadio je pre nekoliko meseci čitav svet kada je otkrio da se oseća kao žena i da se priprema za operaciju promene pola. Olimpijski šampion nedavno je dao iskren intervju čuvenoj američkoj novinarki Dajani Sojer za televizijsku mrežu "ABC", u kome je otvoreno govorio o svim izazovima kroz koje je prolazio od kada se prvi put susreo sa svojom ženskom stranom, što mu se dogodilo još u detinjstvu. Njegova intimna ispovest intrigirala je čitav svet, a Brus je dobio podršku i svih članova svoje porodice.
- Za sve zainteresovane koji to žele da znaju, ja sam žena. Moj mozak mnogo više funkcioniše kao ženski nego kao muški. Takva je moja duša. Brus je živeo u laži. Žena u meni ne laže. Ja to više ne mogu - rekao je on, istakavši da njegova rodna opredeljenost nema veze sa seksualnom i da su ga uvek interesovale žene.
- Nikada me nisu privlačili homoseksualci. Ja nisam gej. Oduvek sam bio heteroseksualac, imao sam brakove i odgajao decu. Šezdesetpetogodišnja rijaliti zvezda otkrio je da je prvi put shvatio da u sebi ima mnogo ženskih osobina kada je imao osam, devet godina. Tada je često odlazio do ormara svoje majke i oblačio njene haljine i cipele.
- Znao sam da posle toga sredim ormar tako da sve izgleda isto kao pre mog isprobavanja stvari. I kasnije u životu voleo sam da oblačim ženske stvari. To su znale sve moje žene. One su dobro poznavale moju žensku stranu. Kristi je bila prva koja je saznala. Osećao sam se kao lažov i priznao sam joj to. Ona je bila zaljubljena i prvo je mislila da to može da promeni. Linda je, sa druge strane, odmah shvatila da je ženska strana duboko ukorenjena u meni. Kada je u pitanju Kris, priznao sam joj sve čim smo počeli da se zabavljamo 1990. godine. Nisam siguran da li je shvatila koliko je to duboko u meni, ali me je mnogo puta videla u ženskim stvarima - objasnio je Brus i dodao da mu je najviše hrabrosti trebalo da istinu saopšti svojoj deci.
Podsećanja radi, Džener je prvo devet godina bio oženjen sa Kristi Kraunover, zatim pet godina sa Lindom Tompson, a sa Kris Džener bio je dvadeset dve godine u braku. Nekadašnji atletičar ima i desetoro dece, tačnije šestoro biološke, dok je Kim, Kloi, Kortni i Roba Kardašijana usvojio. Dugo se pripremao na koji način da im saopšti istinu.
- Ispričao sam im jednu priču. Rekao sam, Bog je pogledao dole i napravio malog Brusa. On mi je dao sve te izvanredne kvalitete. Ali je tada rekao, sačekajte trenutak, mi ćemo njemu dati nešto sa čim će morati da se suoči. Daćemo mu dušu žene.
Brus je tom prilikom spomenuo da je svako od njegovo desetoro dece ovu priču doživelo na svoj način, ali je svima bilo potrebno vreme da se suoče sa istinom. Naglasio je da je Kloina reakcija bila najburnija, dok je Kim bila najviše prisebna.
Tokom i posle emisije svi članovi njegove porodice podržali su ga javno, preko društvenih mreža, dok je njegovo četvoro dece iz prva dva braka učestvovalo u šou-programu. Tridesetšestogodišnji Bart i dve godine mlađa Kejsi, koje je dobio u braku sa Kristi, kao i tridesettrogodišnji Brendon i tridesetjednogodišnji Brendon, bili su uz oca u studiju i tom prilikom svi su se složili da su vrlo ponosni na njega i da ga podržavaju u nameri da promeni pol. I sve tri bivše supruge složile su se da je rijaliti zvezda osoba sa velikim srcem i dušom, da ga podržavaju u njegovoj nameri da promeni pol i da je on njihov heroj.
- Razumljivo, sve ovo mi pada veoma teško. Znaćeš šta mislim o svemu onda kada budem bila spremna da ti kažem, ali sve ovo nema veze sa mnom. Tako sam ponosna na tebe, tata. Ti si tako hrabar. Ti si moj lepi heroj - napisala je najmlađa Brusova kćerka Kajli Džener na "Tviteru" dok je trajala emisija.
I ostali članovi porodice Kardašijan-Džener na društvenim mrežama uputili su poruke podrške Dženeru. Novinarka Dajan Sojer dotakla se i teme promene pola. Brus je tada otkrio da je on osamdesetih pet godina išao na hormonalnu terapiju, ali da je posle toga prestao da uzima estrogen. Poslednjih godinu dana ponovo prima takozvani ženski hormon, ali ovog puta planira da ide i na niz hirurških zahvata koji će mu omogućiti da zaista postane žena.
- Kao što znate, imam još neke delove tela koji su muški, ali u svojoj duši ja sam žena i mi se ne razlikujemo mnogo - rekao je Džener novinarki.
Nije precizirao kada će ići na plastične operacije, ali je naglasio da je to njegov poslednji intervju koji daje kao muškarac, kao i da je za sebe smislio novo ime, ali neće da ga otkrije.
Nekadašnji atletičar zaključio je da je odlučio da svoju priču podeli sa javnošću, jer je svestan da ima mnogo žena koje su "zarobljene" u telu muškarca i da žele da ih ohrabri da izraze svoju pravu prirodu.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Guliver / Getty images

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: brus džener

Najnovije vesti