Dress code: Luisu Hamiltonu zabranjen ulaz u kraljevsku ložu Vimbldona

Dress code: Luisu Hamiltonu zabranjen ulaz u kraljevsku ložu Vimbldona

Autor: | 13/07/2015

0


Finale Vimbldona jedan je od onih događaja koji bi svaki sportski zaljubljenik ili zvezda džet seta voleo da gleda uživo. Među visokim zvanicima ove godine bio je i svetski prvak Formule 1 Luis Hamilton koji se na putu do Centralnog terena hvalio kartom i slikom na svom Instagram profilu da bi nešto kasnije pognute glave napustio stadion i propustio sjajan tenis i pobedu Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom.

Razlog je dress code. Naime, obezbeđenje ga nije pustilo u ložu jer nije bio prikladno obučen. Kraljevska loža (Royal Box) ima nekoliko pravila koja svi moraju da poštuju, a automobilski as je umesto sakoa i kravate obukao košulju sa cvetnim dezenima, što je neprihvatljivo.


Hamilton je posle bruke i sramote objavio svoju fotografiju na kojoj se vidi da je u Kraljevsku ložu pokušao ući s košuljom koja ima cvetne uzorke i šeširom na glavi.

- Luis je bio jako razočaran što je propustio muško finale zbog nesretnog nesporazuma vezanog uz kodeks odevanja u Vimbldonu - kratko je objavio Hamiltonov portparol, a celu situaciju pokušao da pojasni i glasnogovornik turnira:

- Mi ne komentarišemo naše goste, ali reći ću vam, ako je došao bez sakoa, kravate i cipela imao je dva izbora - da se okrene i ode ili da se vrati sa drugom odevnom kombinacijom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram hellomagazin