Gvinet Paltrou, učiteljica pravilnog zevanja

Gvinet Paltrou, učiteljica pravilnog zevanja

Autor: | 14/07/2015

0


Gvinet Paltrou često razbija glavu "važnim" životnim pitanjima kao što je da li voda ima osećanja, pa se pozabavila i ništa manje značajnim problemom - kako pravilno zevati.

Ona je uz pomoć izvesnog jogija Majkla Lira odlučila da pomogne čovečanstvu.

Uobičajeno je mišljenje da je zevanje znak nekulture ili da vam je dosadno, ali u stvarnosti, to je sjajan način za oslobađanje od stresa. Zato nije ni čudo što se dobro osećate posel zevanja, jer vaš organizam zna kako da pomogne sebi – tvrdi Lir, a Paltrou zatim objašnjava korake koji vode do savršenog zevanja.

Pre zevanja se potpuno opustite i lagano zabacite glavu unazad i širom otvorite usta, a zatim dopustite da vam se mišići vilice skroz opuste. Postupak ponovite osam do deset puta, sve dok vam ne krenu suze. Kada osetite da vam “zev” dolazi zatvorite samo usne, a zube ostavite blago razmaknute. Na ovaj način jačate mišiće grla, i dopuštate da vam se dodatno opuste vilica i vrat – napisala je Gvinet koja je dodala da ove korake treba ponavljati ceo dan, a naročito pre spavanja, kako bi se oslobodili napetosti koja se akumulirala tokom dana.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: gvinet paltrou

Pročitajte još