Ema Tompson optužila filmsku industriju za seksizam

Ema Tompson optužila filmsku industriju za seksizam

Autor: | 22/07/2015

0

Nakon koleginica Helen Miren, Meril Strip i Megi Džilenhol, i Ema Tompson je najoštrije optužila filmsku industriju za seksizam.

U intervjuu za Radio Tajms, britanska glumica je navela da su mizoginija i neprijatnosti koje žene danas doživljavaju u svetu zabave „gore nego ikada“.

- Ne verujem da postoji neko značajno poboljšanje, i smatram da je, za žene, pitanje kako bi trebalo da izgledaju danas gore nego kada sam bila mlada - rekla je Tompson.

- Ne, nisam ni malo impresionirana. Mislim da je i dalje sve to jedno veliko s... - dodala je ljutito.

- Kada sam bila mlađa, zaista sam mislila da smo na putu ka boljem svetu, a kada pogledam kakvo je stanje sada, vidim da je gore nego pre, posebno za žene i smatram da je to zabrinjavajuće i tužno - rekla je 56-godišnja glumica.

- Ništa se zapravo nije promenilo. Neki oblici seksizma i neprijatnosti prema ženama su još prisutniji i rašireniji - napomenula je Tompsonova koja u svom najnovijem filmu, "The Legend of Barney Thomson", glumi 77-godišnju prostitutku.

Partner u ovoj komediji joj je Robert Karlajl kome će ovo biti rediteljski prvenac.

Upitana za ulogu, Tompson je ukazala na paradoks:

- Bilo bi dobro kada bi je igrala glumica koja zaista ima 77 godina, ali ta uloga je toliko komična da nisam mogla da joj odolim!.

Ovo nije prvi put da glumica, koja je 1995. osvojila Oskara za ulogu u filmu Razum i osećajnost, govori na temu seksizma.

Pre dve godine, tokom promocije Diznijevog filma "Spasavanje gospodina Benksa", ona je rekla da su joj  kao mlađoj glumici stalno nudili uloge koje su podrazumevale da žena moli muškarca „da je ne napusti“.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Splash News hellomagazin
Tagovi: Ema Tompson

Pročitajte još

Najnovije vesti