Anđelina Džoli režira ratnu dramu

Anđelina Džoli režira ratnu dramu

24/07/2015

0


Anđelina Džoli se udružila sa kompanijom "Netfliks" da režira film po knjizi književnice Loung Ung "First they killed my father. A daugther of Cambodia remembers", prenose agencije.

Film će biti zasnovan na memoarima Loungove o njenom iskustvu tokom režima Crvenih Kmera u Kambodži dok je bila dete, očekuje se da će biti dostupan na servisu "Netfliks“" krajem 2016. godine.

Glumica i rediteljka Anđelina Džoli će zajedno sa autorkom iz Kambodže uraditi scenario za to ostvaranje i kaže da su ti memoari produbili njeno razumevanje o tome kako deca doživljavaju rat.

Džoli dodaje da joj to pomaže da ojača svoju vezu sa Kambodžom u kojoj je rođen njen sin Medoks.

Imajući u vidu njene prethodne režiserske projekte, poput Zemlja krvi i meda 2011. i prošlogodišnje ostvarenje "Unbroken", film o Crvenim Kmerima odgovara njenim afinitetima.

- Duboko sam bila pogođena Lungovom knjigom. Produbila je moje shvatanje o tome koliko deca tragično doživljavaju rat i koliko su emotivno pogođena sećanjima iz tog perioda - istakla je američka glumica i režiserka.

Poznata glumica je nedavno režirala film Unbroken, koji govori o Luisu Zamperiniju, olimpijskom trkaču, koga su Japanci zarobili tokom Drugog svetskog rata i "By the sea "u kojem i glumi sa svojim suprugom Bredom Pitom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash/story.rs/NP hellomagazin