Elton Džon zaratio sa gradonačelnikom Venecije

Elton Džon zaratio sa gradonačelnikom Venecije

Autor: | 19/08/2015

0


Britanski pevač Elton Džon kritikovao je naredbu gradonačelnika Venecije Luiđija Brugnaroa da se iz školskih biblioteka povuku knjige koje između ostalog za temu imaju istopolno roditeljstvo.

- Lepa Venecija tone, ali ne tako brzo kao licemer Brugnaro - napisao je ove nedelje na Instangramu Elton Džon, koji sa svojim mužem Dejvidom Furnišom ima dvoje dece, a pre nekoliko godina kupio je kuću u Veneciji.

Brugnaro, koji je iz redova desnog centra, izabran je za gradonačelnika Venecije 15. juna, pošto je u tom gradu levica bila na vlasti 30 godina.

On je početkom jula naredio da se iz školskih biblioteka povuče 49 knjiga koje su dodate za vreme prethodnih gradskih vlasti, a među kojima neke za teme imaju istopolno roditeljstvo.

Na Brugnarovu odluku oštro je reagovalo nekoliko udruženja koja su organizovale javno čitanje povučenih knjiga, uz poruku - “Budite buntovni, čitajte zabranjene knjige”.

Novi gradonačelnik Venecije je posle toga odobrio vraćanje u biblioteke nekih od knjiga, čije je povlačenje prethodno zatražio. Međju njima, međutim, nisu one koje za temu imaju istopolno roditeljstvo.

- Dragi bogati Eltone Džonu, vređate me, kako biste branili svoje stanovište, ali vi predstavljate samo aroganciju bogatih koji sebi mogu sve da dozvole - napisao je Brugnaro danas na svom Tviter nalogu.

U narednoj poruci gradonačelnik Venecije je dodao: “Dragi bogati Eltone Džonu, vi, koji toliko volite moj grad, da ste u njemu kupili kuću, šta ste učinili da spasite Veneciju”?

Brugnaro je naveo da nikada nije imao ništa protiv osoba homoseksualne orijentacije, ali je nedavno podstakao polemiku o tome, kada je na svom Tviter nalogu stavio fotografiju postera za koncerte pevača Mike, deklarisanog homoseksualca, na koje su dodate homofobne poruke.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images hellomagazin
Tagovi: elton džon